Værløse Basketball Klubs eliteherrer spiller på søndag mod Virum i Søndersøhallen i slutspillet i 1. division. Modelfoto

Værløse Basketball Klubs eliteherrer spiller på søndag mod Virum i Søndersøhallen i slutspillet i 1. division. Modelfoto

Fik vendt synkende skude:

Lokal basketball-klub klar til slutspillet

Værløse Basketball Klub møder Virum på hjemmebane i slutspillet på lørdag

Af
Martin Warming

Martin Warming

Værløse Basketball Klubs eliteherrer er klar til slutspillet i den landsdækkende 1. division. En femteplads i grundspillet betyder, at modstanderen bliver Virum, der endte på fjerdepladsen.
En turbulent sæsonstart med skader og udskiftning i truppen var ellers medvirkende årsag til, at holdet måtte indkassere seks nederlag i de syv første kampe. Men skuden blev vendt, og holdet endte med 12 sejre i 22 kampe.
Desuden er top-3 i divisionen alle blevet besejret af Værløse, så holdet går ind i slutspillet med høj moral, fortæller Anfører Adam Holm-Weber, der er tilbage i VBBK efter et collegeophold i USA.
Læs også: FC Nordsjælland sælger spiller til Rosenborg
"Vi går ind til slutspillet med stor respekt for Virum men samtidig med store ambitioner. Der har aldrig været lagt skjul på, at vi gerne vil nå langt, og jeg mener bestemt også, at vi har holdet til det", siger han.
Holdets profiler er primært spillere af 'egen avl' fra klubbens velfungerende ungdomsafdeling suppleret med amerikanske Anthony Borden på 210 centimeter. Efter sidste sæsons frivillige nedrykning fra Basketligaen til 1. division har der været ekstra fokus på at knytte talentudviklingen og eliteholdet tættere sammen. Hele 11 ungdomsspillere fra årgang 98 og 99 har fået deres debut på herreholdet i løbet af sæsonen.
Kvartfinalerne spilles som en bedst-af-tre-serie. hvor kamp nummer to er på hjemmebane i Søndersøhallen på lørdag den 2. april med kampstart klokken 14.15.
Den første kamp blev spillet onsdag aften i Virumhallen (efter redaktionens deadline) og en eventuelt tredje kamp spilles også i Virumhallen onsdag den 6. april klokken 20.30.

Publiceret 30 March 2016 07:00