Svømmeklubben Laksen kan ikke tilbyde meget plasken i vand til deres medlemmer i næste sæson. (Arkivfoto)

Svømmeklubben Laksen kan ikke tilbyde meget plasken i vand til deres medlemmer i næste sæson. (Arkivfoto)

Svømmehals-renovering presser svømmeklub:

Får kæmpe underskud

Katastrofalt for svømmeklubben, at der ikke kan tilbydes undervisning under renoveringsfasen, lyder det fra formand

Af
Af Mette B. Sørensen

Snart er det for en tid slut med at plaske i vandet i Ølstykke Svømmehal.
En gennemgribende renovering til mere end 10 mio., kr., der skal bringe svømmehallen op på lovlige standarder, medfører at den populære svømmehal må holde lukket fra 1. maj i år til 1. februar 2017.
Og det skaber nogle gevaldige efterdønninger for den lokale svømmeklub Laksen.
Det har nemlig ikke været muligt for Egedal Kommune at skaffe klubben svømmetider efter sommerferien og frem til genåbningen på trods af, at man har spurgt hos både Furesø, Frederikssund og Roskilde kommuner.
Der er fundet penge til at købe sig til svømmetimer frem til sommerferien hos Metalskolen i Jørlunde til den nette pris af 995 kr. per timer, men Kultur- og Erhvervsudvalget har valgt ikke at sige ja til at bruge de omkring 730.000 kr. det ville koste at tilkøbe sig svømmetider i Jørlunde fra efter sommerferien og frem til genåbningen af Ølstykke Svømmehal - og det får konsekvenser for den lokale svømmeklub.
"I næste sæson får vi ingen svømmetider, det betyder at vi har omkring 600 medlemmer, som ikke kommer ud at svømme," konstaterer formand for Laksen Thomas Iwersen og siger:
"Det er ærgerligt, at man har glemt - eller fravalgt - den del af projekteringsudgiften. Renoveringen skal jo ske, men de har kørt på dispensation på bassinerne i evigheder, så det er ærgerligt, at man som politiker den ene gang efter den anden undlader at gøre noget, så man står her i sidste øjeblik og ikke har pengene til at tilbyde svømning nogle andre steder."
Thomas Iwersen glæder sig dog over, at der er købt tid i Jørlunde ind til sommerferien.
"Det er langt bedre end ingenting, men det er lige i underkanten, vi kan ikke få plads til alle vores svømmere."

Redet af opsparing

Det bliver en sæson med mange bekymringer og murren i maven for menneskerne omkring Laksen - og ikke mindst et rungende underskud i kassen, fortæller formanden.
"Der er masser af udgifter stadigvæk. Vi ender med et stort minus. Hvis vi havde fået svømning på Metalskolen, havde vi nok endt med et underskud på 300.000 kr. Nu får vi ingen svømning, og vi får ingen kommunale tilskud for vores medlemmer. Jeg tør slet ikke gætte på, hvad det ender med," siger Thomas Iwersen.
Kan det her være dødsstødet til klubben?
"Vi har heldigvis nogle penge stående på kontoen, så på den måde ender vi ikke op med at være konkurs. Det er klart, at hvis vi går ud med minus på bundlinjen, så er der ikke nogen klub mere. Hvis ikke vi havde sparet op over en årrække og havde penge stående, så havde der ikke været en klub efter den kommende sæson."
På den lange bane, hvad kommer det her så til at betyde for klubben?
"En forfærdelig nedgang tror jeg. Vi er blevet færre og færre medlemmer på grund af alle de problemer, der har været med svømmehallen de sidste mange år med kolde brusere og forskellige småreparationer. Vi har nok mistet 200 medlemmer de sidste tre år, og det vil tage et mærkbart nøk nedad igen, når vi lige pludselig ikke kan tilbyde medlemmerne svømning, Og vi har jo også instruktører, som vi har ofret uddannelser på, som formodentlig vil søge nogle andre steder hen for at tjene nogle penge næste sæson, dem ved vi jo ikke, om vi får igen bagefter."

Fortsætter Eliten

Svømmeklubben sætter nu alt ind på at kunne fortsætte i elitesamarbejdet A6 med Slangerup Svømmeklub og Jyllinge Svømmeklub, men bekymringerne er absolut til stede.
"Det bliver jo katastrofalt for dem, for de mister en tredjedel af deres svømning. Jeg ved ikke, hvad de vil gøre. De træner jo ti gange om ugen og de tre-fire gange er ude i Ølstykke."

Publiceret 30 March 2016 06:00