Blomsterkummen foran H.J. Hansen Vin ved Vestergade 97 i Odense City er lige blevet genplantet efter et tyveri af narcisser.

Blomsterkummen foran H.J. Hansen Vin ved Vestergade 97 i Odense City er lige blevet genplantet efter et tyveri af narcisser.

Folk stjæler med arme og ben fra kommunens blomsterkummer

Bymidtens blomsterkummer er smukke og farvestrålende, men de er altså ikke et gratis tag-selv-bord.

Det understreger Trine Ejdrup Nielsen, der er parkforvalter i Odense Kommune.

Det sker nemlig lidt for ofte, at gartnerne må ud at genplante kummerne, efter folk har nuppet blomsterløg med hjem til deres egne haver.

“Det er som om, folk tror, det er en gavebod. Det er helt tydeligt, at der lige bliver plukket et par planter ud hist og her,” fortæller Trine Ejdrup Nielsen.

Hun oplyser, at problemet er størst med forårs- og efterårsblomsterne.

“Forårsløg og efterårslyng når ikke at gro fast, og de er derfor meget nemme at pille op. Sommerblomsterne gror derimod lynhurtigt fast, og dem kan man derfor ikke tage med sig uden videre.”Et mix af blomster

Desuden bliver sommerens kummer plantet til med et mix af mange forskellige blomster.

“Og det inviterer nok ikke til 'selvbetjening' på samme måde, som når der kun står en slags plante,” vurderer hun.

Foruden de cirka 300 planter, der skønsmæssigt bliver stjålet, går en del planter til som følge af hærværk i weekendens natteliv.

“Vi genplanter ikke alle, men vi har lige bestilt 75 nye narcisser hjem. Om en måned vil der igen være huller efter tyveri, men der kan vi ikke længere skaffe pæne narcisser. Så vil vi rykke planterne, så der er større afstand mellem dem. Men det bedste ville selvfølgelig være, hvis folk kunne lade blomsterne stå,” siger hun.

Publiceret 14 April 2016 11:45