Piann Kolling ser til, at Sara Friis el-Jomaa bruger den rigtige arbejdsteknik.

Piann Kolling ser til, at Sara Friis el-Jomaa bruger den rigtige arbejdsteknik.

Piann Kolling har uddannet 1.500 massører:

Mit mål at uddanne de bedste massører i Danmark

Masser af massører rundt omkring i hele landet er uddannet hos Jysk Fysiologisk Massage Institut i Horsens

Massør Piann Kolling fejrer i år sit 20 års jubilæum som indehaver af massørskolen Jysk Fysiologisk Massage Institut, der siden 1996 har uddannet over 1.500 massører.
Piann har haft skoler i Aarhus, Haderslev, Aabenraa, Odense og Vejle, men i dag er kræfterne samlet nord for Horsens, hvor Piann og hendes mand Kenneth Rüsz i 2005 købte et tidligere maskinværksted og ombyggede det til massørskole.
”Jeg elsker at undervise og vise mine elever, hvad massage kan, så de kan hjælpe folk af med deres smerter. Der er maksimum otte elever på mine hold, og jeg er den eneste skole i Danmark, der ikke bruger e-learning. Når man arbejder med mennesker, er det vigtigt med personlig kontakt under uddannelsen. Mange synes for eksempel, det er akavet at bede folk om at tage sit tøj af, så derfor har vi elevbehandlinger på skolen,” siger Piann og fortsætter.
”Det har altid været mit mål at uddanne de bedste massører i Danmark, og det synes jeg også, jeg gør. Det er vigtigt for mig at vide, de har fået en god grunduddannelse og har lært den rigtige arbejdsteknik, så de kan holde til at arbejde som massør hele livet. Det er ikke hårdere end at være kassedame, hvis man har lært den rigtige teknik.”
Uddannelsen til massør varer et halvt år. Eleverne går til undervisning på skolen en gang om ugen og skal derudover læse 8-10 timer om ugen for at lære om kroppen og musklernes bevægelse og funktion.
”Det er hårdt arbejde, og jeg er nok lidt 'skarp' og direkte som underviser. Derfor er det måske også godt, de har en anden underviser en gang imellem,” siger Piann med et grin.
Undervisningen på Jysk Fysiologisk Massage Institut foregår på hverdagsaftener eller i weekenden.

Har egen klinik

I dagtimerne i hverdagene driver Piann sin egen massørklinik på adressen, hvor hun og Kenneth også bor privat.
”Jeg er jo blevet massør for at bruge faget. Det vil jeg nødigt give slip på, og som underviser er det vigtigt, man også selv er behandler,” siger Piann.
Piann og Kenneth er ved at indrette to andre klinikker på stedet, som et par af hendes tidligere elever flytter ind i. Men inden da skal massørskolens 20 års jubilæum fejres med reception og åbent hus. Det foregår på skolen på Nordre Strandvej 15 mandag den 2. maj klokken 14-18.
”Jeg synes, det er mærkeligt, der er gået 20 år. Det er gået rigtigt stærkt, og jeg glæder mig til at se mange af mine tidligere elever.”
Kagehuset leverer lækkerier til receptionen, og der er mulighed for at få gratis massage, hvis man medbringer et håndklæde eller lagen.
På massageskoler.dk kan du læse mere om uddannelsen til massør, videreuddannelserne til Skadesbehandler og Certificeret Massør samt diverse kurser, som du kan tage hos Jysk Fysiologisk Massage Institut i Horsens.Piann Kolling og hendes mand Kenneth Rüsz er glade for stedet, hvor de bor, og hvor Piann har sin massørskole.

Piann Kolling og hendes mand Kenneth Rüsz er glade for stedet, hvor de bor, og hvor Piann har sin massørskole.

Publiceret 30 April 2016 11:30