Mathilde må ikke vise kvindelige kønsdele:

"Det danske frisind er stendødt"

 
For 14 dage siden kunne Lokalavisen.dk fortælle, at både Københavns Kommune og politiet havde godkendt, at fotokunstneren Mathilde Grafström må udstille sin kontroversielle udstilling Female Beauty With An Edge offentligt. Det sker fra den 25. juli til 5. august på Nytorv i København.
Men nu viser det sig, at Mathilde, for at få lov at udstille, har været tvunget til at gennemføre selvcensur i sine billeder og fjerne alle dem, som viser synlige kønsdele. Dette er i sandhed en amputation af udstillingen, mener Mathilde:
"Det er fuldstændigt uacceptabelt, at jeg skal censurere min udstilling. Jeg har dog valgt at gå på kompromis med mine kunstneriske idealer og gøre det alligevel for at kunne fortælle dig sandheden: Det danske frisind er stendødt! Vi er blevet det mest konservative land i verden. Vi er blevet det kedeligste, mest forudsigelige, mest bornerte, sippede, kropsforkrøblede og livsfjendske folkefærd. Vi har brug for en revolution for at få frisindet tilbage," siger Mathilde Grafström.
Hendes udstilling Female Beauty With An Edge er en række fotografier af helt almindelige kvinder, vist nøgne i naturen – taget for at vise at alle kvinder har uendelig skønhed, hvis vi bare tør finde den frem og dele den med andre. Mathilde tør godt kaste sig ind i kampen og håber, at flere vil kæmpe kampen for at få det danske frisind tilbage.
"Nøgenheden provokerer og støder og mange bryder sig ikke om det. Det viser at det er galt fat i Danmark. Hvis vi ikke elsker vore egne kroppe, og ikke tør dele vores skønhed med andre, hvor er vi så henne? Husk, at den nøgne krop jo i sig selv er uskyldig, det er alene vores tanker, der er beskidte," siger Mathilde, som opfordrer alle til at stritte imod udviklingen.
"Kæmp sammen med mig - for at det SKAL lykkes," siger hun.

null

Publiceret 24 June 2016 14:38