Nøgen midt i København:

De smider tøjet på mandag

Det danske frisind er truet.
Så kontant lyder udmeldingen fra foreningen Danske Naturister. De mener nemlig, at den almindelige nøgne krop er blevet et tabu i Danmark. 
"Nøgenhed provokerer og opfattes stødende og uanstændig. Det er galt fat i Danmark! Hvis vi ikke elsker vore egne kroppe, og ikke tør dele vores skønhed med andre, hvor er vi så henne? Den nøgne krop er i sig selv uskyldig - alene vores tanker om den kan være uanstændige."
Derfor vil foreningen på holde et nøgenevent, der skal være med til at fremme øget accept af den nøgne almindelige krop. Eventet finder sted på mandag den 25. juli klokken 14:00 - 15:00, Nytorv, København.
"Danmark, som ellers er kendt for modernitet og frisind, er blevet en højborg for snerpethed og konservatisme.
Der er brug for at nedbryde tabuet om den nøgne krop og generobre retten til at opleve sig smuk som man er."
Danske Naturister vil afholde demontrationen for at støtte op om kunstneren Mathilde Grafströms projekt, Female Beauty, der går ud på at fejre kvindens naturlige skønhed som den ser ud når man giver slip på det negative selvbillede, og ophæver tabuet om den nøgne krop.
Demonstrationen sker ved kunstværket på Nytorv i København på ferniseringsdagen 25. juli.
Aktiviteterne vil dels bestå i, at man kan være nøgen og besøge udstillingen "Female Beauty" af Mathilde Grafström - dels at man kan deltage i en gruppefotosession med Mathilde Grafström, som bliver en del af kunstværket. Mathilde vil fotografere nøgne kvinder stående oven på sit kunstværk, der er bygget af 343 sammenskruede Europapaller, beklædt med 50 meter 2.20 m høj lang og fotofilm der viser 71 nøgne kvinder som vor Herre har skabt dem.
"Tilsammen vil demonstrationen skabe en udramatisk, men fascinerende manifestation af helt almindelige nøgne kroppe."
Mathilde Grafström har været nødt til at censurere alle synlige kønsorganer væk fra billederne efter råd fra politiet i forbindelse med tilladelse til udstillingen på Nytorv.
En af politiets begrundelser var blandt andet, at man ville forebygge mange anmeldelser fra folk, der følte deres blufærdighed krænket. Det er en positiv udvikling, at politiet nu har valgt at give tilladelse til at levende, helt nøgne mennesker kan deltage i eventen på Nytorv ved kunstværket.
Hvis man er nøgenforskrækket, er der ingen grund til at gå ind på Nytorv den 25. juli mellem kl. 14.00 og 15.00, blot for at blive stødt og krænket over synet af de mange ucensurerede nøgne mennesker, der denne dag vil fylde torvet.

Publiceret 11 July 2016 14:26