Splitternøgent oprør midt på Strøget:

Viste tisse.... og bryster i protest

 
Er der noget de danske naturister bakker op om, så er det kropsfrigørelse og retten til at være nøgen, og derfor var der også fuld støtte til fotokunstner Mathilde Grafström, da hun mandag åbnede sin omdiskuterede udstilling Female Beauty With An Edge på Nytorv i København.
"Det er en fantastisk demonstration. Jeg synes, det er vidunderligt og giver en god opmærksomhed på at have en afslappet holdning til nøgenhed," sagde Mathilde Grafstöm, da naturisterne køligt og afslappet smed tøjet og viste det hele.
Mathilde Grafströms udstilling med billeder af naturlige nøgne kvinder har ellers haft det hårdt. Den har været udsat for hærværk og er tidligere blevet forbudt af politiet i det offentlige rum. Men efter kompromis om censur af udstillingens mest nærgående billeder er der nu givet grønt lys fra ordensmagten, og hendes billeder kan nu ses på Nytorv frem til og med 5. august. Grønt lys havde naturisterne også fået til at vise sig splitternøgne på selveste Strøget i København, og det affødte mange chokerede blikke fra forbipasserende.

Der var mange nysgerrige og forbavsede blikke, da den større gruppe naturister pludselig stod nøgne på Strøget.

Der var mange nysgerrige og forbavsede blikke, da den større gruppe naturister pludselig stod nøgne på Strøget.

Blåstemplet af ministeren

Ingen ringere end landets kulturminister Bertel Haarder åbnede udstillingen - blandt andet med disse ord:
"Der er mange, der ikke kan lide deres egen krop. De sammenligner måske dem selv med modebranchens forfærdelige kvindeidealer, som vi mænd i øvrigt slet ikke er tilhængere af, men som alligevel hærger mange. Mathildes budskab er: vær hjemme i din egen krop, vær glad for den, se hvor vidunderlig menneskekroppen er, og det er et godt budskab," sagde Bertel Haarder i sin tale, inden han klippede den røde snor.

Se mere i videoen øverst i artiklen.

Bertel Haarder klipper her snoren til udstillingen Female Beauty With An Egde. Foto: Jacob Nielsen

Bertel Haarder klipper her snoren til udstillingen Female Beauty With An Egde. Foto: Jacob Nielsen

Publiceret 25 July 2016 16:56