Hun bliver kaldt fed, blævrende, flæskerøv og medieluder:

Sådan ryster jeg det af mig

 
Når man stiller sig frem i rampelyset, så er der fare for, at man får nogle øretæver. Når man så oven i købet bliver kendt for at ryste sin numse, så er det ikke kun øretæver, men decideret tæsk og verbal vold, man skal stå model til. Det har Louise Kjølsen måttet sande.
De seneste år har hun, under navnet Twerk Queen Louise, introduceret os danskere til hiphop-dansen "twerking", som i bund og grund går ud på at ryste sin bagdel i forskellige stillinger. Samtidig har hun startet sin egen blog, hvor hun diskuterer mange andre ting blandt andet kvinders seksualitet, dating, psykologi og meget mere.
Mange bakker op om Louises girlpower anno 2016, men det er langt fra alle - og det mærker hun gennem de decideret hadske og nedladende kommentarer, hun tit modtager fra folk både på sin blog og på steder som Ekstra Bladets "Nationen". Kommentarer, som for det meste angriber hende personligt på hendes krop, som folk blandt andet kalder "fed, ikke trænet nok, ikke fyldig nok, grim, usexet og klam."
Men hvordan håndterer hun så den meget personlige tilsvining?
"Hvad er så mit “trick” til ikke at gå psykisk ned hver gang, 200 helt fremmede mennesker har en mening om MIG – for det er jo sjældent mine holdninger, de har en mening til – det er mig som person. Hvordan coper jeg med, at blive kaldt grim, ligegyldig, fed, blævrende, Twerk-Dorit, Fede Ko, blæst, skøge, uuddannet, dårlig og elendig til at twerke, nymfoman, flæskerøv, medieluder osv.? Jeg kan starte med at sige, at det har taget noget tid, at komme til et punkt, hvor jeg kan læse sådanne ting igennem og ikke blive meget påvirket – for selvfølgelig bliver jeg påvirket. Jeg har lært - og her er jeg virkelig taknemmelig for min psykologuddannelse - (Louise har en kandidatgrad i psykologi fra Københavns Universitet. red.), ikke at tænke de her kommentarer som noget, der omhandler mig, fordi de her mennesker jo slet ikke kender mig. Det de siger, handler om dem selv, og hvad de føler, når de ser på mig, og det jeg gør. Det kan være, at jeg provokerer dem, fordi vi fundamentalt har forskellige værdier og normer, hvorfor jeg i deres fortolkningsramme rent faktisk ER en dum skøge – heldigvis er det ikke den verden, JEG lever i, og derfor handler deres oplevelse af mig ikke om MIG. Kommentarene på Ekstra Bladet er (heldigvis) SÅ langt ude, at de er nemmere at skubbe fra mig eller ikke tage til mig, fordi jeg synes, de er direkte uintelligente," skriver Louise i sin blog.

Louise har altså fundet en måde at håndtere personangrebene på. Hun finder det dog stadig meget problematisk, at en kvinde ikke kan sætte et emne på dagsordenen, uden det konstant er hendes krop, der skal sættes i fokus, skriver hun.
 

Louise Kjølsen betragter sig selv som en moderne feminist, og hun mener ikke, at twerk-dansen, hun er kendt for, seksualiserer kvindekroppen.

"Jeg vil hellere vælge at se 'twerk'-dansen som en glorificering af kvinden og en validering af en kvindetype, som normalt ikke bliver valideret. Det er jo enormt kvindeligt at have former, og i 'twerk' får kvinder med store numser pludselig en masse positiv opmærksomhed og anerkendelse, og det giver dermed plads til et alternativt kropsideal, hvilket jeg synes er enormt bekræftende," har Louise Kjølsen tidligere sagt om den omdiskuterede dans til Lokalavisen.dk.

Publiceret 22 August 2016 14:51