Sådan ser den nye telt-tilbygning, på Kokkedal Slot ud.

Sådan ser den nye telt-tilbygning, på Kokkedal Slot ud.

Ulovlig tilbygning på Kokkedal Slot

Kokkedal Slot har søgt om byggetilladelse til ulovlig tilbygning

Af
Af Peter Mailand

"Nordsjællands smukkeste restaurant Terrassen". Sådan beskriver Kokkedals Slot selv sin nye tilbygning, der er en teltoverbygning i italiensk stil på slottets sydvendte terrasse.
Og slottet fortsætter i samme stil:
"Når sensommerens solstråler og et godt måltid skal indtages, kan gæster på Terrassen nyde en helt nyindrettet restaurant med smukke møbler, lysregulerbare lysekroner samt varmelamper til de lidt køligere dage," fremgår det af pressematerialet.
Problemet er bare, at Kokkedal Slot har ikke søgt om byggetilladelse inden den 165 kvadratmeter store tilbygning blev opført. Dermed er terrasseoverbygning med plads til 68 kuverter ulovlig.
Det var først efter et besøg fra Hørsholm Kommune, at Kokkedal Slot blev opmærksom på problemet. Og efterfølgende har slottet sendt en ansøgning om byggetilladelse til Hørsholm Kommune.

Fredet slotsbygning

Sagen bliver endnu mere følsom af at slotsbygningen er fredet og derfor kræver en opførelse af telt-overbygningen dispensation fra fredningsnævnet.
Udover den nye telt-tilbygning, har Kokkedal Slot også søgt om byggetilladelse til at opsætte to teltpavilloner på hver 24 kvadratmeter neden for terrassen.
Endelig skal der kommunen også tage stilling til om udvidelsen med 68 kuverter medfører parkeringsproblemer ved slottet.
Det oplyser formanden for Miljø- og Planlægningsudvalget, Peter Antonsen (BL) til Ugebladet, efter udvalget torsdag behandlede sagen.

Tilbygningen er ulovlig, men Fredningsnævnet skal nu tage stilling til om der skal gives dispensation i sagen.

Tilbygningen er ulovlig, men Fredningsnævnet skal nu tage stilling til om der skal gives dispensation i sagen.

Sendt til Fredningsnævnet

Ifølge Peter Antonsen har udvalget bedt Fredningsnævnet og at behandle sagen og samtidig tage højde for, at der ikke opstår parkeringsproblemer foran slottet, når Slottet udvides med 165 kvadratmeter og plads til 68 ekstra kuverter.
“Hvis Fredningsnævnet giver dispensation til telt-tilbygningen, og der ikke kommer kapacitetsproblemer med hensyn til p-pladser, så er giver Miljø- og Planlægningsudvalget byggetilladelsen,” siger han.
Peter Antonsen har derudover bedt om at få undersøgt, hvad de to pavilloner skal anvendes til, men siger:
“Hvis de skal stå der permanent, det vil sige mere end seks uger, så skal der også søges om byggetilladelse til dem,” siger han.
Ugebladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra ejeren af Kokkedal Slot Mikael Goldschmidt.
Har du en kommentar til denne historie, så foregår det på Ugebladets facebook-side.

Publiceret 30 August 2016 09:30