“Jeg vil gerne være kendt for at skrive gode sange,” siger Esben Kronborg.

“Jeg vil gerne være kendt for at skrive gode sange,” siger Esben Kronborg.

"Backstage stod jeg i kø i baren med L.O.C og Burhan G. Alle de andre drak øl. Jeg skulle have et glas mælk til min datter"

Esben Kronborg er far til tre, skolelærer og musiker med store drømme

Af
Kristine L Nydahl

”Jeg er fuldstændig overbevist om, at jeg kommer til at leve af musikken.”
Sådan siger 32-årige Esben Kronborg fra Horsens op til udgivelsen af sit andet album.
Esben Kronborg er lærer på deltid, far til tre, og så er han sanger og sangskriver med en stor passion for musikken og en drøm om at kunne leve af det.
Esben begyndte for godt ti år siden at spille guitar, og har siden knoklet for at få stablet en karriere som musiker på benene.
”Hvis man vil noget nok, må man lægge det ekstra arbejde i det,” siger han.
Esben skriver ikke bare sine egne sange, han står også selv for at booke sine koncerter. Det hårde arbejde har betalt sig, for han har været ude at spille mere end 350 koncerter. Dem håber han, der kommer mange flere af - og ikke bare i Danmark.
”Det er fedt at rejse med musikken. Jeg vil gerne have hele familien med ud på turné. Både min kæreste og jeg er lærere, så vi kan undervise børnene selv,” siger Esben.

Familien skal huskes

Han vil gerne leve af sin musik, men ikke for enhver pris. Det er vigtigt for ham at have tid med sin kæreste og deres tre små døtre på fem, fire og et år.
”Det handler om at prioritere, og jeg vil ikke være væk fra dem hver weekend.”
I stedte tager Esben sin familie med sig ud at optræde, når lejligheden byder sig. Det kan føre sjove situationer med sig, når musikerlivet og faderskabet mødes.
“Jeg havde min familie med, da jeg spillede på Jelling. Backstage stod jeg i kø til baren med L.O.C og Burhan G. Alle de andre drak øl, og jeg skulle have et glas mælk til min datter,” fortæller han.
Det kræver en masse tid og energi samt mange aftner væk hjemmefra at udeleve musikerdrømmer, bliver Esben bakket op af sin kæreste.
“Alt er tilgivet, hvis jeg kan invitere hende med på den røde løber til et stort awardshow,” siger Esben drillende.

Esben Kronhjort

Flere har forsøgt at få Esben Kronborg til at synge på dansk, da det ifølge ham er lettere at sælge. Han valgte dog at holde fast i det engelske sprog, som al den musik han selv er blevet inspireret af, er skrevet på. I sidste ende lykkedes det ham også at finde et pladeselskab, der var med på idéen. Men selvom man er kunstner med en cd, radiohits og adskillige koncerter bag sig, kommer succes og berømmelse ikke let.
“Jeg har flere gange oplevet at komme ud til spillesteder, hvor der står 'Esben Kronhjort' på døren. De, der har spillestedet, ved ikke engang, hvad jeg hedder. Det holder en nede på jorden,” siger Esben med et smil.
 

Skriver om livet

Selvom drømmen er at være musiker på fuldtid, er jobbet som skolelærer mere end bare en ekstra indtægt for Esben.
“Det er et fedt job! Det er en ensom proces at skrive sange, og jeg ville blive tosset, hvis jeg skulle gøre det hver dag. Det er godt at få en snak med kollegaerne og følge med i, hvad der sker i verden. Man skal opleve noget, man kan skrive om.”
Når Esben skriver musik, tager han udgangspunkt i sig selv, men forsøger at gøre sangene almengyldige. De nye sange på hans kommende cd handler om alt fra faderens demsens til hans yngste datter Cirkeline.
Den 9. september er der mulighed for at høre nogle af de nye sange, når Esben Kronborg og band spiller på Kulisselageret i Horsens.
“Det er fedt at spille på Kulisselageret, der er jeg på hjemmebane. Vi glæder os til at spille der, og publikum kan se frem til en koncert med knald på,” siger Esben.null

Publiceret 09 September 2016 06:00