Analsex, østers og dick-pics:

Her er din sex-ABC

Alfabetet lærte vi som noget af det første, da vi begyndte i skole - men har du styr på din selvlærte sex ABC? Test dig selv her

Af
Af Julie Krog Lundsby og Camilla Thorsø Lund

Analsex: Kan være ret så lækkert for begge parter, hvis man har lyst til det. For at det skal være godt er afslapning, forberedelse, tålmodighed og masser af glidecreme den rigtige vej frem.
Beskyttelse: Ret essentielt, hvis du vil undgå kønssygdomme og graviditet. Der findes et utal af beskyttelsesformer – både til mænd og kvinder. Men husk, det er kun kondomer og femidomer, der beskytter mod kønssygdomme.
Cypersex: Man kan helt sikkert have frække chatte online, men tænk dig lidt om, inden du sender billeder. Du kan ikke være sikker på, at modtageren i den anden ende ikke viser dem til vennerne. Eller lægger dem på nettet.
Dick-pics: De herrer - selvom det kan være fristende at sende et billede af den enøjede hævner, når du skriver med hende den lækre fra sidste bytur, så overvej det lige en ekstra gang – det er altså de færreste kvinder, der synes, at den slags er frækt. Og hun kan desuden også vise billedet til sine venner.
Enjoy: Det vigtigste ved sex er, at du nyder det – og at din partner gør. Så hav masser af sex og hav det sjovt undervejs.
Femidon: En smart anordning, hvis I er ikke er helt vilde med kondomer. Femidomet er et kondom til kvinder, som skal lægges op inden samleje. På den måde er I stadig beskyttet, både mod kønssygdomme og uønsket graviditet.
G-punkt: Jo, det findes. På både kvinder og formentligt også hos mænd. Hos kvinden sidder det famøse punkt cirka 2-4 centimeter oppe i skeden mod kønsbenet, og hos mænd skulle det efter sigende være prostata, der fungerer på samme måde – god jagt.
Hit me: Hele dominansmiljøet er i fremgang, særligt efter 50 Shades of Grey kom frem. Eksperimenter hellere end gerne, men husk et safe-word, så I ikke overskrider hinandens grænser – og husk, det handler om dominans, ikke om at slå hårdest.
Intimitet: Er vigtigt, særligt for dem i parforhold, hvis sex-lysten skal bevares. Sæt tid af til at være sammen, snakke sammen og se hinanden dybt i øjnene. Intimitet skaber glæde og minimerer behovet for skænderier og andre ubehagelige ting.
Jamren: Der skal lyd på sex, helt sikkert, men der er langt fra naturlige nydelseslyde til højlydte skrig og skrål, der kan holde en hel opgang vågen. Eksperimenter med dine lyde og dine ord. Dirty talk virker virkeligt godt for nogle.
Kys: Lange kys, korte kys, små kys på halsen – kys er generelt en virkelig sexet ting, som kan få din partner i stødet til næsten hvad som helst. Undersøgelser viser faktisk, at et langt, godt kys udløser lykkehormoner i kroppen, så kys bare løs, du kunne blive gladere af det.
Litteratur: Porno behøver ikke være en højtstønnende blondine og en pizzamand, der tilfældigvis kom forbi. Du kan finde alle slags erotiske noveller online, som sagtens kan spice din aften lidt op.
Massage: En god omgang massage kan både berolige og pirre, alt efter hvordan du gør det. Start med blide berøringer og brug masser af massageolie, så er I sikret en god aften. Skift eventuelt hver 10'ende minut, så I begge bliver forkælet.
Nøgenhed: Vær nøgne sammen og vær nøgne hver for sig. Væn dig til at være nøgen, så du ikke bliver holdt tilbage af blufærdighed, når du skal være sammen med nogen første gang. Nøgenhed er en naturlig tilstand, og ingen er perfekte.
Onani: I gamle dage troede man, at man blev blind af at onanere, men det har heldigvis vist sig usandt. Øv dig på dig selv, så du kan guide en kommende partner bedst muligt på vej. Øv jer hellere end gerne på hinanden – sex er mere end penetration.
Polyamorøs: Ikke alle er til et fast forhold udelukkende med én anden. Polygame tror på, at man kan have flere forskellige forhold, som kan eksistere i åben og ærlig sameksistens – så man kan have både kone, kæreste og elsker.
Quiz: Sexlivet kan altid peppes op med et lille quiz sex-spil, som kan købes rundt omkring i sexshops og til tider i spilbutikker. Test hinanden, og hvad I ved om hinandens seksualitet, og lær nye og frække ting undervejs.
Respekt: Hav respekt for hinandens og jeres egne grænser. Sex skal være sjovt, og du skal kunne føle dig tryg med den, du er sammen med. Ellers er det svært at udforske sin egen seksualitet.
Strip: Smid en god sang på anlægget og smid tøjet. Enten bare for dig selv eller for andre. Find eventuelt inspiration i filmene Magic Mike eller Striptease fra 1996, hvis du mangler inspiration til, hvordan man bedst smider kludene.
Tunge: Slik hende. Sut ham. Snav med tungen. Tungen kan bruges til mange fantastiske ting i seksuel udfoldelse, så eksperimenter på hinanden. Husk at tale sammen undervejs, så I ved, hvad der fungerer for jer hver især – ikke alle er til deepthroat eller slikken af alfabetet.
Undertøj: Sexet lingeri eller frække kostumer kan spice situation op i soveværelset, og kommer både til mænd og kvinder. Så forkæl dig selv med noget lækkert tøj, som kan fungere som en fræk overraskelse til næste date.
Vibrator: Hvis noget kan få en orgasme hurtigere frem, så er det korrekt brug af en vibrator. Og du kan få alle slags vibratorer, både i dildo-variation, i mini-variation og i vibrator-ring, så det kan bruges til både ham og hende.
Weekend: Hvis der er gået for meget hverdag i sexlivet, så dediker en weekend til hinanden. Tag et smut til en storby, en weekend på en romantisk kro eller bare et par dage derhjemme, hvor du og din partner er intime sammen.
X-kæreste: Kan virke som den rigtige løsning, hvis du er fuld og liderlig, men husk, at ekskærester er ligesom fyrværkeri – du skal aldrig gå tilbage til en fuser. Og hvis du gør, skal du i hvert fald have klare regler om, hvad du laver, så ingen bliver sårede (gælder ikke fyrværkeri).
Yngre: Hvis du har sex med en partner, der er yngre end 15 år, er det ulovligt. I Danmark har vi nemlig en seksuel lavalder på 15 år, der er bestemt ved lov. Det vil sige, at selvom du selv er over 15 år og går i seng med én, der er yngre end 15, er det ulovligt, og du kan i princippet blive straffet for det.
Zzz: Søvn er ret vigtigt, så sørg for at få hvilet ud fra tid til anden. Også selvom I måske lige har mødt hinanden, og weekenderne dermed helst bruges på et sex-marathon. Desuden er det bedre at tage en lur sammen, end at den ene falder i søvn under selve akten.
Ærlighed: Et ret essentielt koncept, når det kommer til sexlivets mange glæder – vær ærlig omkring, hvad du godt kan lide, og hvad du gerne vil have. Ellers gør du både dig selv og din partner en bjørnetjeneste.
Østers: Start aftenen ud med østers, chili og chokolade. De er nemlig naturlige afrodisia, som sætter gang i drifterne hos begge parter. Desuden er et vellavet måltid ofte en god indgangsvinkel til en fræk date.
Årstiderne: Julesex, strand-sex eller valentines-sex? Der findes altid en god undskyldning for at prøve noget nyt seksuelt. Så nyd sommeren med en fræk tur i haven eller udforsk køkkenbordets mange muligheder i forårssolens varme lys.
 

null

Publiceret 09 September 2016 14:00