Kurt Damgaard er selv tidligere soldat og kender til de problemer, der kan opstå efter hjemkomst. Foto: Per Algreen

Kurt Damgaard er selv tidligere soldat og kender til de problemer, der kan opstå efter hjemkomst. Foto: Per Algreen

Nyt tilbud til krigsveteraner:

Nogle af soldaterne har det virkelig slemt

 
Cirka 400 krigsveteraner og deres pårørende får i disse dage brev med en invitation til at møde op i en ny veterancafé, der åbner i Horsens. Her får de nu mulighed for at mødes og tale og hygge sig med ligesindede samt få hjælp og rådgivning til at komme videre med sit liv.
Initiativtager er blandt andre Kurt Damgaard, der er formand for caféen og medlem af Danmarks Veteraner.
“Nogle af soldaterne har det virkelig slemt. De fleste kan undertrykke traumerne i de første 3-4 år, men så krakelerer deres verden. Vi håber derfor, at veteranerne vil bruge denne café som et fristed, hvor de i fred og ro kan tale med ligesindede og måske opbygge venskaber. Vi arrangerer også udflugter som blandt andet fisketure ud af huset”, fortæller Kurt Damgaard.
Ud af de cirka 400 krigsveteraner i Horsens Kommune, skønnes mellem 40 og 50 af dem at lide af psykiske mén.
“Der har været efterspørgsel på en Veterancafé i Horsens. Vi håber derfor, at veteranerne i disse rammer kan finde ro og tryghed og danne netværk og måske endda venskaber med ligesindede,” siger borgmester Peter Sørensen.
Veterancaféen åbner lørdag 10. september med en uformel reception fra klokken 14 til 16 i Promenadehuset, Allégade 16B i Horsens. Åbningstiderne derefter bliver tirsdag og torsdag fra klokken 10-16 og den 2. lørdag i måneden fra 10-16.
 

Publiceret 09 September 2016 11:30