I dag vejer Julie Bjerregaard 80,7 kg og har et BMI på 24,9.

I dag vejer Julie Bjerregaard 80,7 kg og har et BMI på 24,9.

Julie var bange for at dø af fedme:

Men så tog hun tyren ved hornene

24-årige Julie Bjerregaard var bange for at dø af sin overvægt, og til sidst fik hun nok

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

 
Hun faldt om og blev hentet i ambulance. Det skete flere gange - sidste tilfælde var i marts 2015, hvor hun endte med at være indlagt i ti timer, uden at lægerne kunne finde ud af, hvad hun fejlede.
24-årige Julie Bjerregaard fra Viby vidste dog godt selv, hvor det var oplagt at se hen. Med hendes dengang 136 kg fordelt på 180 centimeter var hun meget overvægtig.
“Jeg var ganske enkelt bange for, at hvis jeg faldt om igen, så var det med en blodprop. Og det kunne simpelthen ikke passe, at mit liv måske skulle ende allerede. Jeg tog et billede af mig selv i undertøj, og dér gik det virkelig op for mig, hvor stor jeg egentlig var blevet. Jeg tænkte: Det her ER jo livstruende. Det skulle slet ikke være endt sådan,” fortæller Julie Bjerregaard.
Derfor tog hun i maj 2015 en vigtig beslutningen.
Hun tog tyren ved hornene i sådan en grad, at hun på det seneste knap halvandet år har tabt sig intet mindre end 55 kg.

Personlig træner var sagen

Løsningen for Julie Bjerregaard blev et møde med en personlig træner i Fitness World én gang hver uge.
Hun var godt klar over, at der skulle noget ekstraordinært til, hvis hun skulle lykkes med sit projekt denne gang.
“Jeg havde jo i forvejen været medlem af centret i seks år, men havde måske højest været dernede ti gange,” fortæller hun.
“Jeg kunne fornemme, at det med at være på et hold, ikke var løsningen for mig, men efter første prøvetime med Thomas (den personlige træner, red.) kunne jeg mærke, at det her var det rigtige,” siger hun og fortsætter:
“Jeg har tidligere manglet den støtte og hjælp, som den personlige træner har givet mig - og så har jeg følt en form for forpligtelse over for ham. Det er jo ikke sjovt at stå der og skulle vejes, og så er det gået den forkerte vej. Desuden har alt været centreret om mig - hvad var mine mål, hvad synes jeg var sjovt og så videre,” fortæller den nu kun 80,7 kg tunge Julie Bjerregaard.

I marts 2015 havde Julie Bjerregaards vægt rundet 136 kg. Hendes BMI var 43,7.

I marts 2015 havde Julie Bjerregaards vægt rundet 136 kg. Hendes BMI var 43,7.

Får mere opmærksomhed

Kiloene begyndte lynhurtigt at flyve af hende, og har gjort det lige siden, men det er ikke ensbetydende med, at det har været nemt.
“Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke har været hårdt, men det har været pissefedt samtidig. At se kroppen forandre sig - som da jeg opdagede mine kraveben første gang: Hold da op, har jeg også sådan nogle,” siger hun med et smil.
Med det store vægttab er fulgt meget mere opmærksomhed, eksempelvis når hun er med veninderne i byen.
“Det er lidt af en omvæltning,” siger hun grinende.
“Jeg er altid blevet mobbet og har altid været pisse genert. Jeg har jo heller aldrig gået i byen på samme måde som mine veninder, for Jeg valgte altid at været den, som holdt mig ædru, så jeg kunne køre hjem. Men over det seneste år er jeg blevet meget mere udadvendt,” fortsætter Julie Bjerregaard, som dog har haft behov for at besøge en psykoterapeut samt en hypnotisør for at få hovedet til at følge med.
“I lang tid så jeg jo stadig en 136 kg stor pige i spejlet, selvom det ikke var tilfældet,” fortæller hun.

Næste kapitel venter

Foran hende venter nu næste kapitel af vægttabs-eventyret. Hun skal nemlig have opereret overskydende hud væk til marts næste år.
“Jeg er faktisk ikke nervøs - jeg glæder mig bare sindssygt meget. Jeg drømmer tilmed om det om natten,” fortæller hun.
Hun har desuden tænkt sig at holde fast i sin personlige træner, selvom det koster hende mange penge - også selvom hun egentlig ikke er så nervøs for at falde tilbage i gamle vaner:
“Nu er det jo gået SÅ godt, og jeg har kæmpet SÅ meget, så jeg vil være en kæmpe idiot, hvis jeg tager det hele på igen. Nu har jeg jo også set, hvor galt det kan gå. I dag kan jeg løbe, og jeg kan ride, som i mine helt unge dage - jeg kan tilmed passe mit ridetøj, fra jeg var 15 år igen.”

null

Publiceret 09 October 2016 12:14