Containerboliger bliver flere steder i landet opført som boligalternativ til studerende. I Vejle skal de efter planen stå ved Spinderihallerne. Foto: Jeppe Mølgård

Containerboliger bliver flere steder i landet opført som boligalternativ til studerende. I Vejle skal de efter planen stå ved Spinderihallerne. Foto: Jeppe Mølgård

Boligmangel:

Studerende skal bo i containere

Af
Af Christoffer Richard Møller

journaliststuderende

DMJX

For studerende, der ikke kan finde et sted at bo i Vejle, kan containere nu vise sig at blive den nye form for studiebolig.
Kommunen vil indrette containere som boliger, fortæller borgmester i Vejle Arne Sigtenbjerggaard (V):
”Det er nogle boliger, der kan stilles op på en hurtig og moderne måde. Jeg vil tro, at de kommer inden for det næste år.”
Også Socialdemokratiet er begejstret for projektet.
1. viceborgmester Søren Peschardt (S) mener, at opførslen af containere kan være med til at afhjælpe en del af boligmanglen og være med til at skabe et mere fleksibelt boligmarked.
”Det er her og nu, vi har behovet. Det handler om at få strikket et boligmarked sammen, som kan ændre sig alt efter de behov, der opstår.” siger han.
Containerboligerne skal ifølge planen ligge ved Spinderihallerne, og de bliver magen til dem, der er skudt op i andre byer med mange studerende herunder blandt andet i København og i Aarhus.

Campus Vejle er positiv

Bestyrelsesformand for Campus Vejle, Finn Dyhre Hansen, er begejstret for projektet og ser det som god her-og-nu-løsning på boligmanglen.
Boligerne kommer på et tidpunkt, hvor Campus Vejles nye E-sportslinje tiltrækker mange studerende udefra.
”Jeg synes, det er godt, at kommunen tager et initiativ, der giver en hurtig løsning på et stort problem,” siger Finn Dyhre Hansen. Han mener dog samtidig, at containerprojektet ikke må ske på bekostning af andre tiltag, der skal skabe traditionelle boliger til de studerende.

Permanent løsning

”Der skal tænkes en permanent løsning, og der skal være en analyse af det samlede behov. Det er et godt initiativ, men det er ikke en langsigtet løsning,” siger Finn Dyhre Hansen.
Vejle kommune har, ifølge borgmester Arne Sigtenbjerggaard, afsat penge til at bygge omkring 50 nye traditionelle ungdomsboliger i år.

Publiceret 12 October 2016 07:00