Politidirektør Thorkild Fogde og 9-årige Alexander til torsdagens dusøroverrækkelse.

Politidirektør Thorkild Fogde og 9-årige Alexander til torsdagens dusøroverrækkelse.

Bevæbnet drenge-gruppe steg ombord på bussen:

Men så tog 9-årige Alexander affære

 
Politiet uddeler jævnligt diplom og dusør til borgere, der har ydet en særlig indsats. De fantastiske hverdags helte har, på en måde ud over det sædvanlige, hjulpet politiet i deres arbejde.
En sådan dusøroverrækkelse afholdt man igen torsdag på Politigården i København, hvor 12 gæve københavnere modtog et diplom, en kontant dusør og en stor tak fra politidirektør Thorkild Fogde, for deres særlige indsats. Nogle af heltene har tilbageholdt gerningsmænd, mens andre har været med til at redde mennesker ud af brændende bygninger og fra at drukne.
En af dem, der har gjort langt mere, end hvad man kan forvente af en dreng på hans alder, er Alexander på ni år. Da han tidligere på året fik øje på en flok drenge, som bar kniv, da de steg på bussen på Nørrebro i København, bad han sin farmor om at ringe til politiet. Takket være Alexanders hjælp kunne en patrulje kort efter pågribe gruppen og beslaglægge våbenet.
Alexander var meget stolt, da han i dag fik overrakt sit diplom af politidirektør Thorkild Fogde fra Københavns Politi. Alexander havde både far og farmor med på politigården og fortalte, at diplomet skal op og hænge på væggen derhjemme. Han afslørede samtidig, at dusøren på 1.000 kroner skal bruges til opsparing til et ATV-køretøj, som dem de har på hans fritidshjem.
Giv meget gerne lille Alexander et skulderklap i form af et like eller en deling i Facebook-opslaget under denne artikel:

Publiceret 25 November 2016 15:07