Børnene i Solhuset dyrker yoga. Arkivfoto

Børnene i Solhuset dyrker yoga. Arkivfoto

Borgmester-garanti i svindelsag:

De åbner også i morgen

Millionsvindel i børneinstitutioni Hørsholm efterforskes som økonomisk kriminalitet

Af
Fred Jacobsen

 
"Uanset, hvordan denne sag ender, garanterer Hørsholms borgmester Morten Slotved (K) for, at der også i morgen og i overmorgen vil være børneinstitutioner, forældrene trygt kan sende deres børn til.
"Det er, mildt sagt, en træls sag, som jeg er rigtig træt af. Det er dog også vigtig for mig at sige, at vi sikrer børnenes tryghed", siger Morten Slotved til Ugebladet.
Udmeldingen kommer efter et forældremøde, som bestyrelsen for Lions Børnehuse havde indkaldt til i aften. 125 personer deltog i mødet - og de var blandt andet bekymrede for, om det tab, den formodede svindelsag kan medføre, kan bringe institutionerne i fare.
"Der er en økonomisk virkelighed i det her, men institutionerne åbner også i morgen og i overmorgen", siger borgmesteren med henvisning til, at Lions Børnehuse gik ind i 2016 med et overført driftsunderskud på en million kroner.
I sidste uge kom det ved et kasseeftersyn frem, at der mangler penge - én til to millioner kroner - i de selvejende børneinstitutioner.
Bestyrelsen og Hørsholm Kommune formoder i følge Ugebadets oplysninger, at der kan ligge svindel bag, hvor der er dækket over hævninger med falske bilag.
Fire medarbejdere, områdelederen for det selvejende området plus tre andre medarbejdere, er suspenderet, og sagen er me4ldt til politiet.
I Nordsjællands Politi oplyser pressekoordinator Henrik Suhr, at sagen efterforskes for økonomisk kriminalitet.
Debatten foregår på Ugebladets facebook-side.

Publiceret 13 December 2016 12:00