Thorkild Gruelund, formand for Lions Børnehuse.

Thorkild Gruelund, formand for Lions Børnehuse.

Ingen så det komme:

Svindelsag faldt som en bombe

Selv om det har stået på i mere end halvandet år, kom sagen fra Solhuset bag på alle

Af
Fred Jacobsen

Ingen havde set det komme, der i sidste uge bragede ned over Lions Børnehuse og dermed det selvejende institutionsområde i Hørsholm.
“Det falder som en bombe,” fortæller Thorkild Gruelund (K), der som bestyrelsesformand i Lions Børnehuse sidder med det overordnede ansvar for institutionernes drift og økonomi.
Det er organiseret på den måde, at der er en driftsoverenskomst med kommunen, og det er også kommunen, der førrer tilsyn med institutionerne.

Bomben er, at det formentlig er svindel med bilag, der er en del af forklaringen på, at institutionsområdet kører med underskud.
Og at der ingen tegn har været på, at det er det, der er tilfældet i en sag, der ifølge Ugebladets oplysninger har stået på de seneste halvandet, måske to år - uden at blive opdaget.

Kontrollen virker

Spørgsmålet til Thorkild Gruelund er derfor, om der er tilstrækkelig kontrol med institutionernes dagligdag.
“Man kan jo sige, at kontrollen virker, når det nu er kommunen, som skal kontrollere, der opdager, hvordan står til,” lyder Thorkild Gruelunds svar.
“Da vi opdager det, er to ting vigtige: En politianmeldelse og en grundig revision”, tilføjer han.
Ugebladets historie fredag eftermiddag om det, der ser ud til at være en sag om omfattende misbrug af betroede midler, vakte forundring på Ugebladets facebook-side.
Dels blev nyheden delt mange gange, og i kommentarerne er det tydeligt, at suspenderingen af hele Solhusets ledelse kommer meget bag på mange.
I et brev til forældrene i Lions Børnehuse, underskrevet af bestyrelsesformand Thorkild Gruelund, lægges der heller ikke fingre imellem:
“Som konsekvens har Hørsholm Kommune på vegne af Lions Børnehuses bestyrelse fritaget områdeledere for Lions Børnehuse, de to ledere for Solhuset og en administrativ medarbejder fra Lions Børnehuse for tjeneste,” hedder det i forældrebrevet.

Kritik af kommunikation

Den formulering kritiseres Thorkild Gruelund for på Ugebladets facebook-side.
“Finder det usmageligt, at kommunen går ud med en pressemeddelelse, hvoraf det let kan udledes, hvem de anklagede er. Er den øverste ansvarlige, bestyrelsesformanden, også fritaget for tjeneste? Det her ligner en cover-my-ass strategi, som godt kunne ende i efterfølgende, dyre sagsanlæg for kommunens skatteborgere,” skriver eksempelvis Stinne Darmer.
“Ja, det er nemt at se, hvad det drejer sig om. Vi skriver sådan, fordi det fremstår, som om der er sket noget forkert. Jeg skal være den første til at række hånden frem, hvis det viser sig ikke at være tilfældet,” mener Gruelund.
“Er man taget i handlinger, som vi tror det her drejer sig om her, risikerer man at blive hængt ud,” fastslår Thorkild Gruelund.
Følg debatten på Ugebladets facebook-side:

null

Publiceret 13 December 2016 09:00