Thorkild Gruelund - betragter sig selv som overgangsfigur og 'nødløsning'. Foto: Fred Jacobsen

Thorkild Gruelund - betragter sig selv som overgangsfigur og 'nødløsning'. Foto: Fred Jacobsen

Gruelund dropper formandskab i Lions Børnehuse

Af
Fred Jacobsen

Uanset, hvordan sagen om de økonomiske uregelmæssigheder i Lions Børnehuse i Hørsholm ender, så får bestyrelsen en ny frontfigur. Den nuværende formand, kommunalbestyrelsesmedlem Thorkild Gruelund (K), forlader posten med udgangen af året og afløses af den hidtidige næstformand, Julie Tofte Johnsen.
Thorkild Gruelund forklarer sin afgang med almindelig travlhed.
"Det her tager mere tid, end jeg kan overkomme", siger han til Ugebladet.
Det var på bestyrelsesmødet den 22. november, at Gruelund meddelte bestyrelsen, at han ikke ønsker at fortsætte.
Det sker således på det sidste bestyrelsesmøde, før mistanken om misbrug af børneinstitutionernes midler af større omfang bliver kendt. Få dage efter bliver fire medarbejdere i børneinstitutionerne fritaget for tjeneste, så sagen kan undersøges nærmere.
Sagen er meldt til politiet, der efterforsker for mulig økonomisk kriminalitet, og Hørsholm Kommune har derudover besluttet at iværksætte en undersøgelse af både bestyrelsens og kommunens rolle i uregelmæssighederne.

En nødløsning

Thorkild Gruelund oplyser til Ugebladet, at tanken om at gå af som formand for alvor er modnet i ham i perioden fra sensommeren 2016 og frem til udmeldingen den 22. november.
"Jeg vil gerne understrege, at jeg i den periode intet begreb har haft om uregelmæssigheder", fastslår den afgående formand. Han har været formand for Lions Børnehuse siden midten af 2014 og betegner sig selv som en overgangsfigur og 'nødløsning' på formandsposten.

Julie Tofte Johnsen rykker fra næstformand til formand fra 1. januar. Foto: Privat fra Facebook

Julie Tofte Johnsen rykker fra næstformand til formand fra 1. januar. Foto: Privat fra Facebook

Næstformand rykker op

Det bliver den 37-årige næstformand, Julie Tofte Johnsen, der tager over efter Gruelund fra det nye år. Hun har haft plads i bestyrelsen siden efteråret 2015.
Julie Tofte Johnsen er mor til en dreng på seks år og har en datter på togethalvt år i Børnehusets vuggestue.
Hun ønsker ikke at udtale sig om sin nye post eller den igangværende sag, men fortæller til Ugebladet, at hun i august blev spurgt, om hun kunne være interesseret i at overtage formandsposten. Spørgsmålet blev så aktuelt i sidste måned, da Gruelund fortalte om sin afgang.
Den nye formand er uddannet revisor og arbejder for konsulentfirmaet PA Consulting Group A/S i København.
 
Deltag i debatten på Ugebladets facebook-side.

null

Publiceret 20 December 2016 08:00