22-årige Cecilie Kaae Lundqvist (tv) og hendes 20-årige søster Louise var hurtige til at reagere, da et par rumænske tricktyve var på spil i Fakta på Torvet i Hørning. Sammen med et par ansatte fra SuperBrugsen fulgte de efter tricktyvene, da de forsøgte at stikke af og fik tilkaldt politiet. Foto: Grethe Bo Madsen

22-årige Cecilie Kaae Lundqvist (tv) og hendes 20-årige søster Louise var hurtige til at reagere, da et par rumænske tricktyve var på spil i Fakta på Torvet i Hørning. Sammen med et par ansatte fra SuperBrugsen fulgte de efter tricktyvene, da de forsøgte at stikke af og fik tilkaldt politiet. Foto: Grethe Bo Madsen

Søstre satte brat stopper for aggressive rumænske tricktyve:

Sådan fik de dem i fælden

To rumænske tricktyve endte bag tremmer, efter at søstrene Cecilie og Louise fra Hørning genkendte dem og forhindrede dem i at stikke af

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

 
“En ting er at de stjæler, men at de er så grove og især at det går ud over vores ældre kunder, det kan vi simpelthen bare ikke på nogen måde tolerere.”
Stemmerne dirrer af vrede, når søstrene Louise og Cecilie Kaae Lundqvist tænker tilbage til forrige mandag den 12. december. Her kom 22-årige Cecilie tilfældigvis forbi lillesøster Louise på 20, mens hun var på arbejde.
Begge piger er vokset op i Hørning og arbejder i Fakta, men mens Louise arbejder i Fakta Hørning, arbejder Cecilie i Fakta Horsens.
Her var hun 8. december vidne til en episode med tricktyve, der først aflurede en ældre mands pinkode og derefter stjal hans dankort og nåede at hæve 15.000 kroner, inden det blev spærret.
“Manden var 83 år og han blev simpelthen så ked af det. Man kunne se, hvor hårdt det tog på ham, og hvor skidt han havde det med det. Det gjorde mig så gal,” fortæller Cecilie.

LÆS OGSÅ: 81-årige Mogens fandt sig ikke i noget: Omringet af tre tricktyve tog han kampen op
Sammen med sine kolleger i Fakta Horsens så hun igen og igen episoden igennem på video fra overvågningskameraer for at være sikker på, at alle kunne genkende tricktyvene, hvis de skulle vove at sætte deres ben i Fakta igen.
Og det gjorde de - bare ikke i Horsens, men i Hørning.
 

Genkendt ved et tilfælde

“Pludselig genkendte jeg to af dem - en mand og en kvinde - inde i butikken i Høring, da jeg kom forbi for at sige hej til min søster. De luskede rundt, og det var helt tydeligt, at de var ved at udvælge sig et offer. Det er så groft, for de gik helt målrettet efter de ældre,” fortæller hun.
Ifølge søstrene er det velkendt, at ældre sjældent tænker på at dække af for deres pinkode, så andre ikke kan se, hvad de taster. Samtidig er ældre også langsomme om at taste koden, og derfor er det let at aflure den.
“Jeg skyndte mig op til kassen og informerede kassemedarbejderen og gik så ud og ringede efter politiet, mens Louise holdt øje med dem inde i butikken,” fortæller Cecilie.
Derefter skyndte hun sig tværs over Torvet for at advare medarbejderne i SuperBrugsen.
“Tricktyvene vidste godt, at de var spottet, så de endte med at købe saltstænger for fire kroner og forlade butikken,” forklarer Louise.
Derefter skråede de to tricktyve over Torvet til SuperBrugsen. Men her var uddeleren allerede parat.
“Da han opdagede, de nu var i hans butik, sendte han to af sine medarbejdere efter dem,” fortæller Cecilie, der sammen med de to fra SuperBrugsen fulgte efter tricktyvene rundt i nabolaget.
“Vi delte os op, så vi bedre kunne afskære dem vejen, men de havde godt opdaget os, og kiggede sig hele tiden over skulderen.”

LÆS OGSÅ: 88-årig kvinde satte hårdt mod hårdt: Sådan jog hun udenlandske tricktyve på flugt
Undervejs genkender Cecilie endnu en af tricktyvene fra Horsens, siddende i en bil på Århusvej.
“Jeg tænkte, at han sikkert var der for at samle de to andre op, og derfor noterede jeg registreringsnummeret, og gav det til politiet,” forklarer hun.
“Det så ud som om, han ville samle dem op ved kroen, men så fortrød han og kørte forbi og ned i industriområdet og forsvandt.”

Fælden smækkede

Ved højgårdsvej forsøgte tricktyvene at stige på en bus.
“Vi spærrede simpelthen vejen for dem og forhindrede dem i at stige ind. Samtidig forklarede vi chaufføren, hvorfor de ikke skulle med bussen,” fortæller Cecilie.
Derefter begyndte tricktyvene at blive agressive.
“De råbte af os og skældte os ud. Heldigvis var politiet tæt på, og kom med fuld udrykning og anholdte dem.”
Politiet forsøgte også at finde bilen med den tredje mand, men uden held.
Fra deres Fakta-chefer har pigerne fået ros for deres snarrådighed.
“Jeg ville gøre det igen. Mange spørger, om jeg ikke var bange. Nej, jeg var MEGET gal. Jeg havde lige set, hvordan de står og udvælger sig lette ofre blandt vores kunder. De skal ikke komme her og stjæle ældre folks penge. Det gør mig bare så vred,” understreger Cecilie.
Tricktyvene viste sig at være to rumænere, en kvinde på 21 år og en mand på 26, som ved et grundlovsforhør blev fængslet frem til 28. december sigtet for tricktyveriet begået i Horsens den 8. december.
“Vi er i gang med at efterforske om der er yderligere forhold på dem. Vi oplever i hele politikredsen temmelig mange anmeldesler af de her tyverier, der foregår efter næsten samme mønster hver gang,” oplyser politikommissær Torben Rungstrøm fra Lokalpolitiet i Skanderborg.

Kommenter, like og del gerne historien om søstrenes fantastiske indsats i Facebookopslaget nedenfor.

Publiceret 27 December 2016 14:05