Borgere jagtede - og fangede - tyvene:

Politiets reaktion? "Vi har ikke tid - bare slip dem fri"

Af
Af Daniel Sennek

 
En fælles indsats fra medarbejdere i flere forskellige butikker i Grindsted førte til en civil anholdelse af fire butikstyve, men politiet kunne ikke rykke ud før en time senere og bad dem i stedet om at slippe butikstyvene løs igen.
Det skriver Vejle Amts Folkeblad.
Hele episoden starter få timer forinden, hvor fire angiveligt kendte ansigter er på vej til Matas i Grindsted. Kendte ansigter, der ikke har i sinde at betale ,for det de "handler".
Derfor fik flere butikker lavet en fællas jagt på de fire butikstyve, hvor det til sidst lykkedes at foretage en civil anholdelse. Jagtgruppen blev enige om at ringe efter politiet, som allerede tidligere på dagen havde været til stede i Borgergade for at kigge efter butikstyvene. Men beskeden lød på, at patruljen først kunne være fremme om en time, og at de derfor skulle slippe "de anholdte" løs.
"Det er jo helt til grin, at politiet ikke kommer og hjælper, når vi selv har gjort alt det rigtige," siger Annika Andersen, der tidligere på dagen havde forsøgt at stoppe en af de fire butikstyve i døren til Matas, til Vejle Amts Folkeblad..
Politiinspektør Morten Anker Jensen, chef for beredskabet, mener, at der er tale om en misforståelse i samtalen mellem vagthavende og borgerne i Grindsted.
"Vi vil helst komme og i hvert fald ikke være kendt for ikke at komme, når nogen står med en tyv," siger han til Vejle Amts Folkeblad.

Publiceret 17 March 2017 08:04