200.000 kr. i bøde for at kontakte personer på Robinsonlisten

 
Firmaet Aon Private Consulting Forsikringsmæglere har modtaget en bøde på 200.000 kroner for at overtræde markedsføringsloven ved at henvende sig til personer, der har frabedt sig kommercielle henvendelser via Robinsonlisten. Det oplyser Forbrugerombudsmanden, som politianmeldte selskabet i juli 2016.
I marts 2015 sendte pensionsselskabet uanmodet 4.302 personligt adresserede breve med markedsføringsmateriale til personer, der var registreret på Robinsonlisten. Mellem 800 og 1.000 af disse personer blev samtidig kontaktet telefonisk med henblik på salg.
"Forbrugere, der er tilmeldt Robinsonlisten, skal kunne regne med, at virksomhederne ikke kontakter dem. Virksomheder må ikke kontakte forbrugerne på Robinsonlisten, medmindre forbrugerne har givet et udtrykkeligt samtykke til det. Inden et opkald til en forbruger, har erhvervsdrivende pligt til at undersøge, om forbrugeren har frabedt sig markedsføring ved at tilmelde sig Robinsonlisten," udtaler forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.
Overtrædelsen skyldtes tilsyneladende misforståelser mellem pensionsselskabet og en underleverandør, som selskabet havde hyret som databehandler.

Fakta om Robinsonlisten:

Robinsonlisten er det register, en virksomhed skal tjekke, før den udsender reklamer med navn og adresse eller ringer forbrugere op i deres hjem. Virksomheder skal tjekke registret hver gang, de sender reklamemateriale ud. Listen bliver opdateret en gang i kvartalet.

Markedsføringslovens § 6, stk. 3.

Efter markedsføringslovens § 6, stk. 3, må en erhvervsdrivende ikke sende personligt adresserede reklamer til en forbruger, som har frabedt sig det, eller som står på Robinsonlisten.

Publiceret 27 March 2017 10:16