Kebabvogn var for grim til Birkerød

Kebabvognen ved stationen i Birkerød var for grim. Derfor skulle den væk, siger politikerne

Af
Thomas Schiermacher

Tilladelsen blev givet, og så blev den taget tilbage igen. Det er den besked, som kebab-sælgeren Cetin Aslan har fået fra Rudersdal Kommune. Men hvad gik galt? Hvorfor gav man i forvaltningen først lov, når man få uger senere besluttede at opsige aftalen fra politisk side?
”Sagen er den, at det er drøftet i udvalget. Det var ikke den løsning, vi havde forestillet os. Vi skal ikke have en vogn på det område,” siger Court Møller (R), formand for Miljø- og Teknikudvalget.
Det er udvalgets medlemmer, der besluttede at opsige aftalen, efter de blev orienteret om, at tilladelsen var givet.
Men hvorfor må Cetin Aslan ikke have sin kebabvogn stående på hjørnet over for stationen. Er det fordi, den er grim, spørger vi.
”Ja, ærlig talt. Den har ikke det udtryk, som andre salgsvogne med kaffe og mad har. Denne sag er slet ikke behandlet i udvalget, og beslutningen er truffet rent administrativt. Vi ser først sagen, da vognen er sat op. Og vi var overraskede over det udtryk, den havde. Derfor drøftede vi det og aftalte at finde en anden løsning,” siger Court Møller.
”Jeg kan godt forstå, at forvaltningen bliver fanget. De har måske tænkt på smarte gadevogne, som man ser i store byer, der sælger kaffe og sandwich. Og det udtryk har den her salgsvogn ikke. Vi har også arbejdet meget på at få placeret butikker i bymidten af Birkerød, og derfor er placeringen også uheldig,” uddyber han.
At udseendet har spillet ind på beslutningen, bekræfter Dansk Folkepartis Erik Gissel Jensen, medlem af Miljø- og Teknikudvalget.
”Den er jo fuldstændig malplaceret. Det var ikke smart, at den tilladelse blev givet. Vognen ser ikke pæn ud, og jeg synes ikke, den hører hjemme der,” siger han.

Fair behandling

Tilbage står Cetin Aslan med en kebabvogn, der fra 1. november ikke har en stadeplads. Er den behandling fair?
”Fair og fair. Det kan man diskutere. Men han har jo selv skrevet under på kontrakten. Og at han kun har en måneds opsigelse indikerer jo, at der er et usikkerhedsmoment,” siger Erik Gissel Jensen og fortsætter:
”Jeg mener ikke, vi har gjort noget forkert. Hvis den havde været pæn at se på, havde det måske været noget andet.”
Enhedslistens Jacob Jensen, der også er medlem af udvalget, mener, at man skulle have undersøgt sagen bedre, inden man gav Cetin Aslan en tilladelse:
”Man skulle have tænkt sig om i første omgang. Jeg synes, det er en dårlig måde at behandle ham på, og han har ret til at beklage sig over den behandling. Man kan ikke få folk til at investere i noget, og så bagefter tage tilladelsen tilbage så hurtigt. Han skal have en anstændig behandling.”
Og det er Court Møller enig i. Han mener, der skal arbejdes på, at Cetin Aslan får et andet sted at stille vognen på.
”Han fik et ekstra langt opsigelsesvarsel, og vi arbejder på at finde en anden placering. For jeg synes faktisk, at når sådan en mand selv sætter sig for at blive selvstændig, så skal vi ikke spænde ben,” siger han.

null

Publiceret 21 September 2017 11:00