10090609 - 17 Rigshospitalet. Fotos til Åírsberetning. Kan frit benyttes i Rigshospitalets egne publikationer, trykt og elektronisk.

10090609 - 17 Rigshospitalet. Fotos til Åírsberetning. Kan frit benyttes i Rigshospitalets egne publikationer, trykt og elektronisk.

“Der skal være nogen til at tage tæskene, hvis noget går galt”

Demokratisk stemme er vigtig på sundhedsområdet, lyder det fra fire lokale politikere

Af
Jens Berg Thomsen

Stem til regionalvalget. Sådan lyder rådet fra fire lokale nordsjællandske politikere, inden borgerne i Region Hovedstaden den 21. november skal vælge nyt regionsråd.
Med et budget på 38 milliarder kroner og omkring 40.000 ansatte fylder Region Hovedstaden en del hvad angår penge og mandskab, men regionspolitik er ikke blandt de mest debatterede emner hen over kaffebordene.
“Det er vigtigt at stemme på en lokal, når man bor i en lille kommune som Allerød,” siger Erik Lund, der sidder i både regionsrådet og byrådet i Allerød og også er kommunens tidligere borgmester for Det Konservative Folkeparti.
“Man plejer selvfølgelig hele regionens interesser, når man sidder i rådet. Men der har været flere eksempler på sager, hvor det har været en fordel at være lokal,” fortæller han og nævner blandt andet busruter og grusgrave som emner med lokal interesse blandt Region Hovedstaden.

Nogen til at tage tævene

Det helt store område for regionenrene er sundhedsområdet, hvor langt størstedelen af budgettet bliver brugt. Og her er det vigtigt, at det er politisk indflydelse, mener Torben Kjær, der er valgt ind for Enhedslisten og selv bor i Hillerød.
“Det er et vigtigt demokratisk parameter, at vi har nogle politikere til at tage tævene, hvis noget går galt,” siger Torben Kjær.
Han nævner, at der i stigende grad bliver ansat administrative ledere med en lægelig baggrund, og at han mener, at det er en god idé.
“Det støtter jeg op om, men man skal stadig have det politiske lag. Det demokratiske element er vigtigt, og her er valget netop borgernes mulighed for at vælge nogle personer, de mener står for den rigtige udvikling,” siger Torben Kjær.

Store udfordringer

Mens både han og Erik Lund stiller op igen, når der er valg, er det ikke tilfældet for Marianne Stendell fra Socialdemokratiet. Hun mener, at arbejdet er vigtigt og opfordrer folk til at stemme.
“Der er store udfordringer for vores sundhedsvæsen, og sundhedsvæsnet er en af de vigtigtste ting i vores samfund. Det er vigtigt med demokratisk beslutning bag. Derfor er det en god idé at stemme,” siger Marianne Stendell, der bor i Farum.
Flemming Roswall fra Venstre stiller også op igen til valget den 21. november. Han har siddet i regionsrådet de sidste to perioder, og han nævner det nye supersygehus ved Hillerød som en af sine konkrete, vigtige kampe at kæmpe videre med.
“Jeg vil arbejde for, at der kommer produktionskøkken på det nye hospital. Vi kæmper stadig bravt. Ligegyldigt hvem man taler med det om, så mener de, at det er vanvittigt, at der ikke er budgetteret et køkken ind i byggeriet,” siger Flemming Roswall, der bor i Gribskov Kommune.

Publiceret 18 October 2017 14:00