Politiet advarer alle mod "barnebarn":

Ældre kvinde franarret 120.000 kroner - flere forsøg på svindel

Af
Af Daniel Sennek

 
Den 13. oktober ringede telefonen hos en 81-årig kvinde fra Ringsted. Det var den 81-åriges barnebarn, der ringede, da denne skulle bruge penge til køb af en bil. Ikke småpenge, men derimod 60.000 kroner. En arbejdskollega til barnebarnet ville hente pengene. Barnebarnet havde nemlig vundet i Lotto, og derfor ville den 81-årige kvinde hurtigt få sine penge retur.
Problemet med historien er bare, at det slet ikke var barnebarnet, der ringet - men derimod en svindler, der havde franarret kvinden pengene. Og et endnu større problem er, at barnebarnet ringede igen den 16. oktober og havde brug for yderligere 60.000 kroner, som en arbejdskollega ville hente.
Kvinden meldte i weekenden sagen til politiet, der nu efterforsker sagen. Politiet oplyser, at der har været flere lignende tilfælde, hvor ældre er bedraget eller forsøgt bedraget under lignende omstændigheder.
En anden kvinde i Benløse nær Ringsted har også fået opkald fra sit "barnebarn", der vil låne penge til en bil. Første opkald kom i uge 40, hvor barnebarnet efterspurgte 70.000 kroner til en ny bil fra sin 92-årige bedstemor. Men da det rigtige barnebarn få dage efter besøgte kvinden, fortalte han, at han intet kendte til opkaldet. 
Fredag den 20. oktober ringede kvindens telefon igen - det var "barnebarnet", der sagde, at det var lang tid siden, de sidst havde set hinanden. Det fortalte den 92-årige kvinde så det ikke var, hvorefter der blev lagt på.
 
Politiets råd er, at man taler med ældre familiemedlemmer og gør dem opmærksom på, at de under ingen omstændigheder må gå med til at låne penge ud under omstændigheder som ovennævnte. Læg røret på, hvis man får sådanne henvendelser, og tal i stedet med yngre familiemedlemmer om sagen. Hvis der er mistanke om gerningsmand, så ring til politiet på 114. 

Publiceret 23 October 2017 10:46