Nadia Nadim er tidligere Skovbakken-pige.

Nadia Nadim er tidligere Skovbakken-pige.

"Danmark har brug for dig":

Nadia Nadim kåret som Årets Dansker

Fodboldspilleren med Aarhus-rødder har fået en fornem titel

Tirsdag løftede Berlingske sløret for, hvem Året Dansker 2017 er.
Blandt prominente nominerede som blandt badmintonverdensmester Viktor Axelsen, professor Svend Brinkmann og arkitekt Bjarke Ingels faldt valget ud til fordel den kvindelige fodboldspiller Nadia Nadim.
Nadim, der flygtede til Danmark fra Afghanistan med sin familie i en meget ung alder, efter hendes far blev henrettet af Taleban, har haft sin fodboldopvækst i Aarhus, hvor hun var med til at vinde trofæer for Skovbakken.
I dag er hun feteret fodboldstjerne i USA, hvor hun spiller for Portland Thorns FC, og ved årsskiftet skifter hun til engelske Manchester City.
LÆS OGSÅ: Nadia Nadim med i kampen mod vold
Og så var hun med til at vinde EM-sølv med kvindelandsholdet i august.
Men Nadim vinder ifølge Berlingske også prisen, fordi hun er et forbillede, der er værd at se op til. For ved siden af fodboldkarrieren formår fodboldspilleren, der i øvrigt taler hele syv sprog, at studere medicin på Aarhus Universitet, hvor hun mangler to semestre.
"Nadia Nadim, da du kom her til Danmark, havde du brug for os. Nu er det os, der har brug for dig. Derfor er du Årets Dansker 2017. Du får prisen for at være et menneske, en personlighed, som vores fælles Danmark, dit og mit Danmark, siger det har så meget brug for. Hjerteligt tillykke," lød det fra Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, i en tale.
LÆS OGSÅ: Nadia Nadim: Den perfekte rollemodel
"Det er vanvittigt og ret ubeskriveligt. Jeg havde ikke troet, at jeg ville vinde, og jeg er så taknemmelig. Jeg føler, at det er en kærlighedserklæring fra Danmark," sagde Nadia Nadim til tirsdagens prisoverrækkelse og bedyrede, at hun har vundet meget, men at dette nok betød allermest for hende.
Nadi Nadim var ikke den eneste med aarhusiansk tilknytning, der var nomineret som Årets Dansker. Også Rani Hørlyck, skoleleder på Søndervangsskolen i Viby, var med i overvejelserne.
Det var fjerde år i træk, at prisen blev uddelt.

Publiceret 06 December 2017 06:24