Flere har ansøgt om julehjælp i år. Foto: Scanpix

Flere har ansøgt om julehjælp i år. Foto: Scanpix

Efterspørgsel på julehjælp sætter rekord

Flere organisationer oplever en voldsom stigning i antallet af ansøgninger om julehjælp. Blå Kors må give afslag

Af
Af Maren Urban Swart mas@sondagsavisen.dk

Hvert år uddeler Blå Kors julehjælp til økonomisk trængte familier, som har svært ved at få pengene til at slå til, når der både skal julemad på bordet og gaver under træet. Med 6.100 ansøgere, hvilket er rekord, har organisationen i år været nødt til at give afslag til mange.
“Det er trist, at så mange i vores velfærdssamfund har så små kår, at de søger hjælp til at holde jul for familien. Vi glæder os over den hjælp, vi kan give, selvom vi desværre ikke kan hjælpe alle, der har behov for det,” siger Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors Danmark, i en pressemeddelelse.

Fælles koordinering

I 2015 modtog Blå Kors 1.200 ansøgninger, mens organisationen sidste år modtog 2.400 ansøgninger. Et tal, der altså i år er vokset til 6.100.
Men det er langtfra den eneste organisation, der oplever en voldsom stigning. Det samme gør Røde Kors, der forventer at hjælpe 11.000 familier, mens Dansk Folkehjælp forventer, at 10 procent flere vil ansøge om deres julehjælp.
Christian Dreist, formand i hjælpeorganisationen Svovlstikken i Næstved, efterlyser en fælles koordinering, da han tror, at den øgede efterspørgsel kan skyldes, at flere familier søger julehjælp flere steder.
“I den ideelle verden var der kun ét sted, man kunne søge julehjælp. Så kunne organisationerne hver især sige, hvor mange de kunne hjælpe af den samlede pulje,” siger han til DR.

Publiceret 09 December 2017 06:00