Arkivfoto fra kontrolbesøg på slagteri. Foto: Fødevaresyrelsen.

Arkivfoto fra kontrolbesøg på slagteri. Foto: Fødevaresyrelsen.

Somalieren Mohamed får natjob på slagteri:

Og slipper for udvisning

Slagteridirektør: Vi skal ikke spørge politikerne om lov til at give Mohamed et bedre betalt job

Somalieren Mohamed Ibrahim har haft udsigt til at blive sendt ud af landet, fordi han tjener 370.000 kr. om året, hvilket er 30.000 under opholdskravet.
Derfor har hans arbejdsgiver, slagteriet Tican i Thisted, flyttet Ibrahim til natholdsarbejde, så han får den tilstrækkelige lønstigning, skriver dr.dk.
Men Dansk Folkepartis udlændingeordfører, formand for Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg, Martin Henriksen, siger i følge dr.dk:
"Det står jo med neonlys og blinker op i ansigtet på os alle sammen, at det her er et forsøg på at omgå udlændingelovgivningen. Og så skal vi på Christiansborg gøre op med os selv, om vi vil være til grin eller sørge for, at når folk får inddraget deres opholdstilladelse, så skal man ikke kunne lave alle mulige fiks-fakserier,"
Administrerende direktør i Tican, Ove Thejls, siger til DR P4 Midt & Vest:
"Vi mangler en mand på natholdet, og hvis Mohamed er interesseret, og afdelingslederen finder ham bedst kvalificeret, får han jobbet. Længere er den ikke. Det tror jeg ikke, vi skal spørge hverken Dansk Folkeparti eller andre politikere om," siger han.
Med skiftet til natarbejde kommer Ibrahim til at tjene 422.000 kroner om året.

Publiceret 06 January 2018 12:40