Alle partier bag ny coronahjælpepakke

Norddjurs satser på bæredygtig vækst og udvikling, når coronaen letter

Artiklens øverste billede
Samtlige partier i kommunalbestyrelsen i Norddjurs står bag den nyeste coronaaftale.

Der blev i 2020 under Covid-19 lavet en række lokale hjælpepakker i Norddjurs - besluttet i enighed i kommunalbestyrelsen - med henblik på at håndtere følgevirkninger og udfordringer. Det fortsættes i 2021 med nye initiativer med det formål at understøtte den lokale genåbning inden for rammerne af den nationale genåbning af samfundet og vaccineudbredelse.

I en pressemeddelelse, som på fortrinlig vis illustrerer, at ord er taknemmelige - hedder det, at Covid-19 situationen har vist vækst i interessen for at bosætte sig, besøge og opleve Norddjurs Kommune med de åbenlyse fordele kommunen har i form af plads, natur og oplevelsesmuligheder i kystområderne.

»Der er således synlige stigninger i grundsalg, omsætning af fritids- og sommerhuse og en begyndende nettotilflytning i 2020. Virksomhederne i Norddjurs Kommune under ét er kommet forholdsvis bedre igennem Covid-19 pandemien end på landsplan. Denne positive udvikling ønsker partierne at forstærke gennem optimal anvendelse af de økonomiske rammer, som gælder for 2021,« hedder det i pressemeddelelsen.

Partierne i kommunalbestyrelsen er derfor enige om at afsætte midler til at understøtte seks konkrete spor. Spor 1 handler om plan, udvikling og byggesager med det formål at håndtere den stigende interesse for ny og ombygning, herunder lavere sagsbehandlingstider samt omstilling til grøn energi. Spor 2 går på ekstra udstykninger/jordforsyning for at imødekomme behovet og interessen for erhvervelse af byggegrunde. Spor 3 ser på udvikling, bosætning og markedsføring for at styrke arbejdet med interessevaretagelse samt øget bosætning. Spor 4: Lokal kultur og oplevelser samt foreningsliv for at sikre den positive udvikling af lokale tilbud inden for turisme, oplevelser og fritidsaktiviteter med afsæt i Norddjurs’ styrkepositioner. Spor 5 koncentrerer sig om det lokale erhvervsliv med henblik på at skabe synlighed omkring lokale virksomheder og kompetenceudvikling samt eventuelt hjælpe ledige til nye jobmuligheder. Og endelig er der et sjette spor, hvor man ser på velfærdsinitiativer i forhold til eksempelvis ensomme ældre og børn og unge samt målgrupper indenfor psykiatri og handicap.

»Det er en politisk prioritering at investere i genåbningen med en realistisk risikovillighed, og det anses grundlæggende for at være tilstede jævnførende regnskabsresultatet for 2020, idet partierne naturligvis anerkender og overholder rammerne for drift og anlæg i 2021 i budget og i regnskab samt de økonomiske målsætninger i den økonomiske politik. Aftalepartierne er således enige om at overholde servicerammen. Der afsættes på denne baggrund midler til de seks spor med udgangspunkt i budgetopfølgningerne 2021, som behandles i økonomiudvalget maj, august og oktober 2021, og det eventuelle økonomiske råderum samt eventuelle behov i forhold til konkrete brancher og sektorer, der måtte vise sig i forbindelse med genåbningen,« hedder det i informationen fra kommunen.

Her fortælles det, at der dog allerede nu kan iværksættes initiativer, der nedsætter sagsbehandlingstiderne på byggesagsbehandlingen. Der vil blive fremlagt en budgetbalance, hvor de aftalte midler til hjælpepakken er indarbejdet. Partierne følger de nationale puljer, som der måtte blive oprettet i tiden efter Covid-19, og sikrer en anvendelse af disse midler til vækst og udvikling lokalt. Endvidere er partierne enige om at prioritere en understøttende indsats omkring genåbning med behørig iagttagelse af vaccineindsatsen og smittetal i Norddjurs Kommune. De gennemførte prioriteringer omkring genåbningen i 2021 bliver endvidere genstand for særskilt forhandling i forbindelse med budget 2022 og servicerammen for Norddjurs Kommune.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.