Debat: Har Socialdemokratiet ikke længere solidaritet på partiprogrammet?

Artiklens øverste billede

I 1951 var Danmark det første land i verden, der underskrev FNs flygtningekonvention.

Her 50 år efter er det en anden historie.

Over 300 syriske flygtninge står til at miste deres midlertidige opholdstilladelse fordi Udlændingestyrelsen betragter det som forsvarligt, at de skal hjemsendes til Syriens hovedstad og områder omkring Damaskus på trods af internationale vurderinger, der siger det modsatte.

At Danmark som det første demokratiske land i Europa vil hjemsende flygtninge til områder som FNs flygtningeorganisation beskriver som farlige og skrøbelige har vakt bestyrtelse, ikke kun i Danmark men også internationalt. Som den nye amerikanske udenrigsminister Anthony Blinken sagde i marts til FNs Sikkerhedsråd: ”Det er ikke i det syriske folks interesse, at tvinge syriske flygtninge til at flytte tilbage til Syrien, hvor mange frygter, de vil blive arresteret, tortureret eller dræbt af Assads sikkerhedsfolk som hævn for, at de er flygtet”.

Nu er situation sådan i øjeblikket, at Danmark ikke har diplomatiske forbindelser med Syrien, og hvis flygtninge ikke selv vælger at rejse hjem, kan de ikke hjemsendes.

De skal derimod indkvarteres i de såkaldte hjemsendelsescentre. Her er der ingen mulighed for at studere eller arbejde eller på nogen måde bidrage til samfundet, som de tidligere har gjort.

Den danske regerings tiltagende opstramninger på flygtninge– og indvandrerområdet vækker uhyggelige minder. Flygtninge og immigranter opdeles som vestlige og ikke-vestlige. En ny aftale, der vil gøre det sværere at opnå statsborgerskab er på bordet. Er det på den måde man fremmer integration i Danmark?

Er Mette Frederiksens erklærede ønske om ”nul asylansøgere” (TV2 News d.21. januar 2021) en dansk kerneværdi for Socialdemokraterne? Det tror vi ikke på. Vi satser tværtimod på Socialdemokratiets solidaritet.

En enig bestyrelse for SF Syddjurs tilslutter sig den voksende gruppe, der ønsker en anstændig politik på området og som ikke ønsker opsplitning af flygtningefamilier og spildte ressourcer i form af afbrudte uddannelse på områder, som vi har hårdt brug for, f.eks. sygeplejersker, og som senere kan gøre gavn ved genopbygning af hjemlandet

Lad os få afskaffet loven om ”midlertidig beskyttelse”, som bliver brugt som påskud for at smyge sig uden om internationale konventioner om asyl på flygtningeområdet.”

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.