Ny folketingskandidat: Venstre klar med afløser for Britt Bager

Jens Kloppenborg-Skrumsager med en fortid som rådgiver for flere Venstre ministre, leder af partiets Center for Kommunikation og Politik og i de unge år byrådsmedlem i Aarhus, afløser Britt Bager som Venstres folketingskandidat på Djursland

Artiklens øverste billede
Jens Kloppenborg-Skrumsager har været tæt på magten på Christiansborg som rådgiver for flere ministre. Nu vil han være aktiv politiker som Djurskredsens nye folketingskandidat. Pressefoto

Da Britt Bager i marts sagde farvel til Venstre for at melde sig under fanerne hos Søren Pape og Det Konservative Folkeparti, var stemningen ikke ligefrem præget af jubelscener hos ledende Venstre folk på Djursland.

Søren Høg, lokalformand i Syddjurs, gav således klart udtryk for stor skuffelse over Britt Bagers exit, som han ikke havde meget til overs for.

”Jeg tager Britt Bagers afgørelse til efterretning, men forstår hende ikke. Hun skuffer mig, men vi må videre og finde ud af, hvem der kan afløse hende i Djurskredsen,” lød det fra Søren Høg.

Allerede i december 2020 forlod den nyvalgte kredsformand Arne Gynther sin post i protest mod partiformand Jakob Ellemann-Jensen og dennes behandling af Inger Støjberg, så der stod ikke lige en kredsformand klar, der kunne hjælpe med at finde Britt Bagers afløser.

Hjulpet af sin formandskollega i Norddjurs, John Daugaard, gik Søren Høg selv i gang med at afsøge i sit netværk, og mens venstrefløjen fejrede arbejdernes internationale kampdag, kunne Venstre så 1. maj fortælle, at Britt Bagers afløser hedder Jens Kloppenborg-Skrumsager.

Jeg har i alt for mange år kun iagttaget politik som journalist, rådgiver og familiefar. Jeg brænder for at være med til at kunne gøre en forskel igen

Jens Kloppenborg-Skrumsager

Tung afløser

I Venstre kredse får navnet Jens Kloppenborg-Skrumsager mange klokker til at ringe. Det er ikke en real nowhere man, der nu kommer til at agere på Djursland og i det østjyske område.

Det fortæller hans generalieblad alt om.

Jens Kloppenborg-Skrumsager, snart 51, er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2002 og bor sammen med sin familie i Vedbæk.

Jens har helt usædvanlig politisk flair, det viste han bl.a., da han som kun 23 år gammel blev valgt ind i Aarhus Byråd. Her fik han flere gode borgerlige-liberale mærkesager igennem i en ellers socialdemokratisk domineret by

Søren Høg og John Daugaard

Han stammer dog fra det østjyske - født og opvokset ved Egå Strand nord for Aarhus, søn af bygningsingeniør Asbjørn Kloppenborg-Skrumsager, der for 20 år siden blev landskendt for sin utrættelige kamp for kræftpatienters rettigheder.

Jens Kloppenborg-Skrumsager sad i Aarhus Byråd i perioden 1994-1999 som ung Venstre løve sammen med en ung Venstre løvinde, senere Aarhus borgmester Louise Gade, hvorefter han flyttede til København ved årtusindeskiftet.

Her arbejdede han blandt andet som presse- og informationschef i Københavns Kommune, ligesom han var spindoktor for senere justitsminister Søren Pind (V), da han var kommunens bygge- og teknikborgmester.

Han har været tæt på magten som særlig rådgiver for flere Venstreministre, herunder beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen, innovationsminister Sophie Løhde og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

Jens Kloppenborg-Skrumsager har ligeledes tidligere været direktør i det norsk-svenske mediebureau Retrievers danske afdeling - ligesom han har haft sin gang i DR, hvor han har været vært på P1 Debat, journalist på TV-Avisen og redaktør på DR2 Deadline.

I 2017 blev han udnævnt til leder af Venstres sekretariatet på Christiansborg, Center for Kommunikation og Politik. (CKP). Det stoppede han imidlertid med efter et års tid, da han overtog posten som særlig rådgiver for energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) fra Andreas Thyrring, som i stedet blev ny leder af CKP.

For nuværende driver Djurskredsens nyeste folketingskandidat egen kommunikations- og rådgivningsvirksomhed.

Meget tilfredse

Det er to tilfredse kommuneforeningsformænd for Nord- og Syddjurs kommuner, der gør status over valget af den nye folketingskandidat for Djurslandskredsen. Søren Høg og John Daugaard udtaler i en pressemeddelelse:

”Jens har helt usædvanlig politisk flair, det viste han bl.a., da han som kun 23 år gammel blev valgt ind i Aarhus Byråd. Her fik han flere gode borgerlige-liberale mærkesager igennem i en ellers socialdemokratisk domineret by.

Vi har brug for en folketingsmand, der kan være med til at sætte fokus på de udfordringer som Djursland har. Om det er trafikken fra Grenå Havn, hjælp til Fregatten Jylland, gode betingelser for vores lufthavn i Tirstrup, flere jobs og bedre uddannelsesmuligheder for vores unge. Intet kommer af sig selv, især ikke med den socialdemokratiske regering, vi har i dag, hvor Djursland ikke kunne være mentalt længere væk fra Christiansborg end tilfældet er.”

Klar til aktiv politik

Jens Kloppenborg-Skrumsager glæder sig til at vende tilbage til aktiv politik

”Jeg har i alt for mange år kun iagttaget politik som journalist, rådgiver og familiefar. Jeg brænder for at være med til at kunne gøre en forskel igen,” udtaler han i pressemeddelelsen.

”Vores frihedsrettigheder har ikke i hele mit liv været under større pres, end nu. Vi har en magtfuldkommen regering, der ikke lytter til hverken opposition eller folket. Især vores børn har lidt unødigt meget under denne forfærdelige pandemi. Jeg ser frem til at være med til at sikre, at det borgerlige-liberale Danmark igen kan samles om en fælles dagsorden til gavn for Danmark og Djursland,” lyder det fra Jens Kloppenborg-Skrumsager.

Søren Høg siger til Lokalavisen, at han kender Jens Kloppenborg-Skrumsager fra tidligere, og at Venstres nye kandidat selv rettede henvendelse for at tilkendegive sin interesse.

”Det er en enig kredsbestyrelse, der bakker op om Jens Kloppenborg-Skrumsager,” understreger Søren Høg.

Venstres medlemmer på Djursland skal formelt bekræfte Jens Kloppenborg-Skrumsagers kandidatur og vil blive indkaldt til et opstillingsmøde, så snart der åbnes mulighed for dette.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.