• Artiklen opdateres

STX: Troede alle kunne optages, men nej

Det bliver alligevel ikke muligt for Skanderborg Gymnasium at optage alle 1. prioritets ansøgere

Artiklens øverste billede
Børne- og Undervisningsministeren valgte at følge Regionsrådets indstilling om at tillade Skanderborg Gymnasium at oprette en ekstra klasse. Alligevel kan Skanderborg Gymnasium ikke optage alle de unge, der i år har søgt gymnasiet som deres 1. prioritet. Arkivfoto

De 285 1. prioritets ansøgere til Skanderborg Gymnasium må - lige som alle andre unge ansøgere til STX i Østjylland væbne sig med tålmodighed.

De skulle have haft svar 1. maj på, om de var optaget, men fordi der stadig er usikkerhed omkring Aarhus Techs fremtid i Tilst, får de unge først besked senest 17. maj.

Miseren skyldes, at Børne- og Undervisningsministeren har valgt at følge Regionsrådets indstilling om at lukke Aarhus Gymnasiums stx-tilbud på Dollerupvej. Det har fået Aarhus Tech til at melde ud, at de i så fald vil overveje fremtiden for stx-tilbuddet i Tilst.

Det betyder, at vi må sende et afslag ud til ni lokale elever, der har søgt Skanderborg Gymnasium som deres førstevalg.

Jakob Thulesen Dahl, rektor Skanderborg Gymnasium

Og indtil der er fundet en løsning på det problem, er det ikke muligt at få elevfordelings-kabalen mellem de østjyske gymnasier - herunder Skanderborg Gymnasium - til at gå op. Derfor har Fordelingsudvalget fået dispensation til udskydelsen af fristen af Børne- og Undervisningsministeriet.

Må sende afslag til lokale unge

Hvad værre er set med Skanderborg-briller, så viser det sig nu, at det løfte, de lokale unge og Skanderborg Gymnasium fik af formanden for Udvalget for regional udvikling, Jørgen Nørby (V), om at samtlige 1. prioritetsansøgere kunne optages, ikke holder vand.

»Regionsrådet tolker tallet 275 meget præcist, som det antal elever, vi må sende et positivt tilsagn ud til. Det er helt modsat det, Jørgen Nørby lovede på regionsrådsmødet, hvor han sagde, at alle 1, prioritets ansøgere kan optages,« konstaterer Jakob Thulesen Dahl, rektor på Skanderborg Gymnasium.

»Det betyder, at vi må sende et afslag ud til ni lokale elever, der har søgt Skanderborg Gymnasium som deres førstevalg. Og det paradoksale er, at ingen af de ni kommer til Aarhus,« tilføjer han.

Ifølge Jakob Thulesen Dahl vil syv af de i stedet blive sendt til Silkeborg, en vil blive sendt til HTX i Skanderborg og en vil blive ovserført til Aarhus Techs STX i Tilst.

De ni vil alle komme på venteliste til Skanderborg Gymnasium.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen