Kommentar: Vild(vej-)ledning

Artiklens øverste billede
Lokalredaktør Lars Norman Thomsen

Syddjurs Byråd vedtog i sidste uge lokalplan og kommuneplantillæg for et område ved Egsmarklund lidt udenfor Ebeltoft. Helt som ventet blev det i en light-udgave i forhold til den oprindelige lokalplan.

Det såkaldte delområde 3, 30 procent af arealet er pillet ud, og spørgsmålet er nu, om den investor/udvikler, som har planer med at bygge i området, fortsat er interesseret.

Debatten i byrådssalen foregik virtuelt, og den afspejlede meget godt, hvad alle godt vidste i forvejen. Der er store holdningsforskelle mellem blå og rød side, når det gælder fremtidig udvikling af Syddjurs Kommune.

1. Alternativet og Enhedslisten er benhårde miljøforkæmpere og er ikke indstillet på at rokke sig en tøddel, hvis hensynet til naturværdier er truet.

2. Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre er med på at finde en balance mellem hensynet til udvikling og natur.

3. Venstre og Konservative er meget optaget af signaler. Signaler i forhold til de investorer, der vil lægge penge i en fremtidig udvikling af kommunen.

Det betyder så også, at for de to borgerlige partier er det altafgørende, at der ikke kan pilles ved et bogstav i en kommuneplan eller en lokalplan, fordi det sender forkerte signaler til fremtidige investorer. Læs: Syddjurs Kommunes troværdighed er bundet op på, at man kan regne med fra ord til andet, hvad der står i en kommuneplan.

Venstres Claus Wistoft skosede Socialdemokratiet under debatten, og han klandrede partiet for ikke at have forlangt det pågældende delområde 3, stridens kerne, pillet ud af kommuneplanen, da den blev vedtaget i december 2020.

”Det fik jeg at vide af embedsværket, at det kunne vi ikke,” replicerede Socialdemokratiets gruppeformand og borgmesterkandidat Michael Stegger Jensen.

Lokalavisen har efterfølgende forsøgt at få borgmester og embedsværk til at forklare, om der var tale om korrekt vejledning eller decideret vildledning af Michael Stegger Jensen?

Er der juridisk belæg for at sige til Socialdemokratiets gruppeformand, som der blev gjort?<AS.1>Borgmester og embedsværk har endnu ikke svaret tilbage. Hvorfor mon?

Tilføjelse:

Lokalavisen har fået en række tilkendegivelser fra andre politikere i Økonomiudvalget, der samstemmende udtaler, at de ikke kan huske, at Michael Stegger Jensen under arbejdet med Kommuneplanen spurgte specifikt ind til Egsmarklund.

Lokalavisen forfølger sagen. Læs mere senere.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.