KV21: Radikale Venstre lancerer tung kandidat i front

Ole Svit, tidligere direktør for Viden Djurs og nuværende direktør for Business Djursland, bliver spidskandidat for Radikale Venstre i Norddjurs Kommune

Artiklens øverste billede
Ole Svit, overraskelsen indtil videre i forspillet til KV21. Pressefoto

Det Radikale Venstre har aldrig spillet en større rolle politisk i Norddjurs Kommune. Partiet har ikke været repræsenteret i Norddjurs Kommunalbestyrelse siden kommunen blev født i 2005 - i modsætning til i Syddjurs.

Måske stiger chancen ved det kommende kommunalvalg 16. november med Ole Svit, 61, som ny spidskandidat.

Ole Svit er lokalt kendt for sine mange år som direktør for Viden Djurs. Han forlod posten for et par år siden, og er siden blevet direktør erhvervslivets forening på Djursland, Business Djursland.

Det er første gang, at Ole Svit markerer sig i partipolitisk sammenhæng, men han slår fast, at han altid har stemt på Det Radikale Venstre med de stolte traditioner i dansk politik siden dannelsen i 1905.

Det kan mennesker, der har gået i hans nærhed i en yngre udgave, skrive under på er sandt og ikke bare et pludseligt spil for galleriet.

Hypertilfreds formand

Formanden for Radikale Venstre, Djursland Jørn Juul Sørensen, Grenaa er ikke overraskende glad for at kunne præsentere en spidskandidat med så stærke erhvervs- og uddannelsesmæssige kompetencer. Og en kandidat der har virket hele sit liv på Djursland og derfor har et indgående lokalt kendskab.

»Jeg er overbevist om, at Ole kan give en snebold-effekt for partiet, så flere gode borgere vil stille op på listen sammen med ham,« siger Jørn Juul Sørensen.

Erhvervspolitik med muligheder

Ole Svit har i en årrække markeret sig i den politiske debat, når det især gælder erhvervspolitik, hvor iværksætteri er hans hjertebarn.

Han har tit taget sig til hovedet over det antal papirer med gode fortsætter og masser af dyre ord, der produceres på rådhuset om erhvervspolitik uden, at det kommer til konkrete handlinger overhovedet.

»Lysten til at blive selvstændig er stigende, også i Norddjurs Kommune. Vi ser ca. 25 nye CVR. registreringer pr. måned. Det bør selvfølgelig gribes aktivt og være et centralt fokuspunkt i kommunens erhvervsstrategi. Enhver nystartet virksomhed rummer muligheden for minimum selvforsørgelse, men også for vækst og jobskabelse,« påpeger Radikale Venstres nye spidskandidat.

Tilliden til skolerne

Skoleområdet er selvfølgelig også et område, som Ole Svit brænder for at komme i lag med politisk.

I hans optik trænger skoleområdet mest af alt til et løft og og en god portion anerkendelse.

»Eleverne ’flygter’ fra kommunens folkeskoler, alt for mange bliver erklæret ’ikke uddannelsesparate’ - samtidig med at der kører en usund skoledebat baseret på skoledistrikter og placeringer. Norddjurs Kommune har brug for en sammenhængende folkeskole, hvor der er fokus på elevernes læring og trivsel.,» lyder det fra Ole Svit.

»Børn og unge lærer forskelligt, nogle lærer ved blot at se og høre, andre og det er faktisk de fleste, har brug for at røre og gøre. Læringsformerne er afgørende for om fagene giver mening for eleverne! Det har vi heldigvis nogle dygtige uddannede lærere til at håndtere, men rammer og vilkår skal være på plads, og det er et politisk ansvar. Skoledebatten skal nu drejes over i et positiv felt om, hvordan vi skaber de bedste læringsrammer for vore børn og unge og kvalitet i undervisningen. Vi skal have genskabt tilliden til folkeskolerne i Norddjurs , der jo også er en af de primære parametre for bosætning af børnefamilier.«

Flere med på holdet

Jørn Juul Sørensen opfordrer andre ’radikale lokalpolitikere in spe’ til at melde sig under fanerne og blive en del af det hold, som Ole Svit bliver anfører for.

»Vi vil gerne benytte lejligheden til at opfordre nye kandidater til at melde sig på banen. Hvis du har lyst til at være med til at trække Norddjurs Kommune op i et ny udviklingsgear, så er du mere end velkommen til at henvende dig,« opfordrer lokalformanden.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.