KV21: Overraskende spidskandidat hos Nye Borgerlige

Bent Schouw, indtil for nylig lokalformand hos Nye Borgerlige Randers, Norddjurs og Syddjurs, bliver spidskandidat i Syddjurs.

Artiklens øverste billede
Bent Schouw fanget på et vælgermøde forud for KV17. Den tidligere lokalformand, nuværende administrativ næstformand, bliver spidskandidat for Nye Borgerlige ved KV21. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

»Jeg forventer, at vi får yderligere en eller to kandidater med på listen, før vi lukker den,« siger Bent Schouw, Femmøller.

Han udgør i øjeblikket Nye Borgerliges kandidatliste sammen med tre Ryomgård borgere, overløberen fra Dansk Folkeparti, Laila Sortland, Jan Nave Jensen og Katalin Deme.

Overraskende nok er Bent Schouw, der senest opstillede ved kommunalvalget i 2017 med 22 personlige stemmer som slutfacit, spidskandidat.

- Hvordan hænger det nu sammen, Bent Schouw?

»Jamen, forklaringen er, at jeg er blevet afløst som lokalformand for vores partiforening, der dækker Randers, Norddjurs og Syddjurs, og nu i stedet fungerer som administrativ næstformand. Det gav mig mulighed for at opstille som spidskandidat i Syddjurs, og det vil være bedst sådan i forhold til alt det praktiske, der følger med ved et kommunalvalg.«

- Du har tidligere udtalt, at Laila Sortland skulle være spidskandidat?

»Det er korrekt, men da det trak ud med at få godkendt Laila Sortland i vores hovedbestyrelse som repræsentant for Nye Borgerlige i det nuværende byråd og kandidat til KV21, valgte vi at lade mig være spidskandidat. I betragtning af, at vi opstiller sideordnet, har det ikke den store betydning.«

Laila Sortland fik ved KV17, hvor hun var opstillet for Dansk Folkeparti, 438 personlige stemmer

Bent Schouw er også kandidat til Regionsrådsvalget i Region Midtjylland for Nye Borgerlige. Han er uddannet datalog og har tidligere arbejdet som softwareingeniør, men er i dag pensionist.

Michael Mikkelsen ude

En anden tidligere DF’er i Syddjurs Byråd, Michael Mikkelsen, har også spøgt som en mulighed hos Nye Borgerlige.

Jeg har haft flere samtaler med Michael og har erfaret, at Michael ikke deler Nye Borgerliges udlændingepolitiske synspunkter

Bent Schouw

Michael Mikkelsen, der ligesom Laila Sortland bor i Ryomgård, forlod Dansk Folkeparti i sommeren 2020, da netop DF byrådskollegerne Laila Sortland og Ebba Grethe Møgelvang udtrykte manglende tillid til Michael Mikkelsens måde at være gruppeformand på.

Han har siden da været løsgænger, men både Michael Mikkelsen og Bent Schouw afviser, at Nye Borgerlige og Michael Mikkelsen kan gå i spænd sammen.

Michael Mikkelsen meldte sig tidligere på året ind hos Nye Borgerlige via partiets hjemmeside for ikke komme i konflikt med partiets regler om karenstid for nye medlemmer i forhold til opstilling ved et kommunalvalg.

»Jeg har haft flere samtaler med Michael og har erfaret, at Michael ikke deler Nye Borgerliges udlændingepolitiske synspunkter. Bl.a. derfor er han ikke aktuel på vores liste,« siger Bent Schouw.

»Jeg har intet at klandre hverken Bent Schouw eller Nye Borgerlige for. Vi har haft en række gode samtaler og har måttet erkende, at jeg er uenig med Nye Borgerlige, når det handler om udlændingepolitik og skat. Det er kardinalpunkter for Nye Borgerlige, men for en politisk pragmatiker som mig, der søger indflydelse på det, som er på Byrådets dagsorden, går det ikke,« siger Michael Mikkelsen, der da heller ikke har været til samtale med Nye Borgerliges næstformand Peter Seier Christensen, som Laila Sortland har været det.

»Nej, det har jeg ikke, for Nye Borgerlige blev et kort og afsluttet kapitel for mig,« understreger Michael Mikkelsen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.