KV21: Michael Mikkelsen står ved en politisk skillevej

Den nuværende løsgænger i Byrådet har cuttet en mulig forbindelse til Nye Borgerlige og overvejer lige nu, om der skal andet på blokken i fremtiden end lokalpolitik

Artiklens øverste billede
Michael Mikkelsen, løsgænger i byrådet i Syddjurs. overvejer sine muligheder ved KV21 lige nu. Pressefoto

Michael Mikkelsen er i tænkeboks i øjeblikket.

En flirt med Nye Borgerlige blev ikke engang til en date med det nyeste parti på den politiske højrefløj.

»Jeg meldte mig ind hos Nye Borgerlige tidligere på året af hensyn til de karenstider, som partiet opererer med. Derfor ville jeg sikre mig, at jeg kunne nå at komme i betragtning til et kandidatur til kommunalvalget,» forklarer Michael Mikkelsen.

Ryomgård politikeren kom i Byrådet ved valget i 2017 for Dansk Folkeparti og overtog posten som gruppeformand med de mere rutinerede Laila Sortland og partiets nestor, Per Dalgaard som medkombattanter.

De tre bysbørn fra Ryomgård fik det til at svinge okay i de første to år i Byrådet, hvor Michael Mikkelsens pragmatiske linje vandt indpas og respekt hos de øvrige partier.

1. maj 2020 forlod Per Dalgaard Byrådet, fordi han fraflyttede Syddjurs Kommune. Pladsen blev overtaget af ambitiøse Ebba Grethe Møgelvang, partiets lokalformand med base i Mørke.

Møgelvang og Mikkelsen havde haft det fint sammen hidtil og var nærmest hund og hund, men under budgetforhandlingerne gik noget ravruskende galt. Ebba Grethe Møgelvang og Laila Sortland udtrykte mistillid til Michael Mikkelsens måde at være gruppeformand på.

Det fik Mikkelsen til at tage sit gode tøj og gå over til at blive løsgænger, som senere også Laila Sortland gjorde det.

Det ville også blive for svært at gå fra at støtte Dansk Folkepartis velfærdspolitik til at støtte Nye Borgerliges, hvor besparelser og en nedsættelse af kommuneskatten vel bliver et punkt på partiets valgoplæg

Michael Mikkelsen

Fåmælt

Mens Laila Sortland nu er klar hos Nye Borgerlige, så har Michael Mikkelsen erkendt, at hans grundlæggende politiske synspunkter og stil ikke stemmer overens med Nye Borgerliges.

»Jeg har haft en række gode samtaler med Nye Borgerliges Bent Schouw, og helt udramatisk er vi enige om, at mine holdninger på afgørende spørgsmål som udlændinge og skat ikke stemmer overens med Nye Borgerliges. Hvis jeg skal være med i lokalpolitik, så skal jeg være med i maskinrummet og søge indflydelse på beslutningerne. Jeg er kort sagt for stor en pragmatiker til at være med hos Nye Borgerlige,« siger Michael Mikkelsen.

»Det ville også blive for svært at gå fra at støtte Dansk Folkepartis velfærdspolitik til at støtte Nye Borgerliges, hvor besparelser og en nedsættelse af kommuneskatten vel bliver et punkt på partiets valgoplæg,« funderer Michael Mikkelsen, der aldrig har talt varmt for for en skattenedsættelse i denne byrådsperiode eller bragt udlændingepolitik på Byrådets dagsorden.

Men ellers er han meget fåmælt om, hvad han har af planer for at komme med på en liste til KV21. Uret tikker - der ikke meget tid at give. Kandidatlisterne kan tidligst indleveres fra tirsdag 14. september 2021 og skal senest indleveres tirsdag den 28. september 2021 kl. 12.00 (7 uger før valget) til valgbestyrelsens formand i Syddjurs, borgmester Ole Bollesen.

»Der foregår lige nu forskellige sonderinger, som jeg hverken vil eller kan fortælle noget om. Det vil være unfair, så der er ikke så meget at berette, men jeg håber at have en afgørelse inden sommerferien,» siger Michael Mikkelsen.

En pause?

Han har ikke fortrudt, at han forlod DF.

»Det var det eneste rigtige at gøre dengang.«

- Er du på vej til at tage en pause fra politik?

»Det er med i overvejelserne, selvfølgelig er det det, men som sagt der foregår sonderinger lige nu, og når de er afsluttet, så melder jeg ud.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.