Kommentar: Jamen drenge, dog!

Artiklens øverste billede

Det er bestemt velgørende, at to af Byrådets mere tænksomme og engagerede ungersvende, socialdemokraten Niels Gyldenlund Mikkelsen og Venstres ’lille Wistoft’, Christoffer Pedersen fortæller om deres lokalpolitiske erfaringer (læs i denne avis side 43) her op til Grundlovsdag og med et kommende kommunalvalg for øje..

De er bekymret for lokaldemokratiet- især at en stor del af borgerne, 25 procent ved det seneste valg i 2017, ikke stemmer ved et kommunalvalg.

Gyldenlund & Pedersen har nogle pointer, men de tager ikke fat om nældens rod, at kommunalpolitik i dag i alt for høj grad bliver et mellemværende mellem en kerne af de mest aktive i Byrådet, ledende og politiserende embedsmænd og repræsentanter fra Distriktsråd og Handelsstandsforeninger. Det netværk, som kaldes det repræsentative demokrati. Det har desværre udviklet sig til inertiens lov, at det skal være sådan.

På midten findes kun hvide striber og døde dyr, drenge!

Lars Norman Thomsen, lokalredaktør

Honnør til Socialdemokratiet, der i denne byrådsperiode har forsøgt at komme væk fra rådhuset og ud til borgerne på nye måder: Borgmesterens morgengåture og åbne gruppemøder i mindre byers forsamlingshuse. Venstre har grinet lidt i skægget, sikkert mest i misundelse, over disse tiltag, men partiet har nu også taget tyren ved hornene og er kommet borgerne i møde på nye måder med indtil nu tre velafviklede virtuelle borgermøder.

Virtuelle borgermøder bliver fremtiden for de KV21 kandidater, der magter denne scene. No doubt!

Gyldenlund & Pedersen forsøger sørme også at bilde os ind, at lokalpolitik nærmest er at sammenligne med en søndagsskole, hvor konsensus er reglen og stridighederne få. Selvfølgelig skal et byråd arbejde for at finde løsninger på midten og skabe brede flertal om væsentlige problemstillinger.

Det er selve kernen i demokratiet, men naturligvis handler lokalpolitik også om magt og at være dygtig i det krydsfelt mellem politikere og embedsmænd, hvor tingene afgøres. Det er at foregøgle borgerne, at lokalpolitik ikke handler om stærke argumenter, at kunne tælle til 14, meningsforskelle og vigtigheden af, hvem der sidder ved bordenden.

Bare nærlæs Syddjurs historien siden 2005.

På midten findes kun hvide striber og døde dyr, drenge!

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.