Messerschmidt nægter at debattere med modkandidater

Morten Messerschmidt vil op mod den foranstående kamp om formandsposten i Dansk Folkeparti ikke debattere med modkandidaterne - en beslutning, der vækker ærgrelse hos modkandidaten Martin Henriksen.

Artiklens øverste billede
Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt her sammen med løsgænger Inger Støjberg, der indtil for nyligt blev spået som en potentiel formandskandidat i partiet. Arkivfoto: Jens Dresling

Der har været for meget mediecirkus omkring Dansk Folkeparti - sådan lyder argumentationen fra Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der overfor TV2 gør det klart, at han ikke vil bidrage til mere af det.

Derfor har han besluttet ikke at debattere med de øvrige tre kandidater forud for det kommende valg af formand til partiet, som finder sted ved et ekstraordinært årsmøde 23. januar. Det sker som konsekvens af, at Kristian Thulesen Dahl valgte at trække sig som partiets ledende figur i slutningen af sidste år.

»Jeg gider ikke bidrage til, at der skal være mere personfokuseret mudderkastning på forsiden af aviserne,« lød det fra Messerschmidt til TV2, om begrundelsen af sit fravalg af debatter med modkandidater.

En beslutning, der har vakt ærgrelse hos en af partiets modkandidater - nemlig Martin Henriksen:

»Partiet har været i en krisesituation, og lad os nu være ærlige og sige, at det er, fordi der har været nogle interne fraktioner og magtkampe. Derfor ville det være helt oplagt, hvis kandidaterne mødte hinanden og diskuterede ansigt til ansigt i stedet for hele tiden at diskutere igennem medierne,« sagde han til tv-stationen.

am

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen