Midttrafik: Claus Wistoft fortsætter ikke som formand

Den tidligere Syddjurs borgmester er ude af bestyrelsen i det regionale trafikselskab, som får partifællen Steen Vindum, tidligere Silkeborg borgmester, som formand de næste fire år. Konservative Benny Hammer fra Norddjurs sikrer sig bestyrelsespost til 30.000 kroner.

Artiklens øverste billede
Claus Wistoft har sagt farvel til formandsposten i bestyrelsen hos Midttrafik. Foto: Casper Dalhoff

Midttrafiks repræsentantskab har på et konstituerende møde fredag 20. januar valgt en ny bestyrelse for Midttrafik.

Her blev det en kendsgerning, at tidligere Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V) stopper som bestyrelsesformand.

I stedet bliver det hans partifælle, Steen Vindum (V), Silkeborg borgmester i sidste periode, før han måtte aflevere titlen til Socialdemokratiets Helle Gade, er udpeget som bestyrelsesformand de kommende fire år.

Djursland er repræsenteret i bestyrelsen med 1. viceborgmester i Norddjurs Kommune, Benny Hammer (K), der med 30.000 kroner for den post har sikret sig endnu en lukrativ post. Da det borgerlige flertal konstituerede sig efter kommunalvalget i november tog han sig virkeligt godt betalt for at støtte Venstres Kasper Bjerregaard som borgmester.

Havde gerne fortsat

Claus Wistoft havde gerne taget fire år mere, men erkender, at der altid er en større kabale som skal gå op efter et kommunalvalg.

»Der er forskellige traditioner for den slags i partierne, og dem bliver man nødt til at respektere. Det er ofte sådan, at et formandsjob som det i Midttrafik går til en forhenværende borgmester, så det lå til, at Steen Vindum skulle tage over. Jeg er jo godt nok også forhenværende, men det er ved at være noget tid siden (2014-2017, red.), så selv om jeg gerne havde taget fire år mere, er det meget fint, at der bliver Steen Vindum som nu får opgaven,« siger en afklaret Claus Wistoft.

Bestyrelsen kommer til at bestå af følgende: Steen Vindum (V) (Silkeborg), Anders Bøge (F) (Skive), Arne Lægaard (V) (Region Midtjylland), Simon Vanggaard (DF) (Ikast-Brande), Benny Hammer (C) Norddjurs), Christian Engelbrecht-Pedersen (S) (Randers), Claus Leick (SF) (Skanderborg), Morten Flæng (S) (Region Midtjylland) og Hüseyin Arac (S) (Aarhus).

Der er forskellige traditioner for den slags i partierne, og dem bliver man nødt til at respektere. Det er ofte sådan, at et formandsjob som det i Midttrafik går til en forhenværende borgmester, så det lå til, at Steen Vindum skulle tage over.

Claus Wistoft

Bestyrelsens første opgave var at udpege Arne Lægaard, som formand for Midtjyske Jernbaner og Morten Flæng som næstformand. Claus Leick bliver Midttrafiks repræsentant i Letbanerådet.

Arne Lægaard er eneste genganger fra den tidligere bestyrelse.

Om Midttrafik

Midttrafik er en fusion af det tidligere Århus Sporveje Trafikselskab, dele af Viborg Amts Fælleskommunale Trafikselskab (VAFT), dele af Vejle Amts Trafikselskab (VAT), de tidligere Ringkøbing og Århus amter, samt kommunerne i de 2 nedlagte amter.

Midttrafik har fra 1. januar 2007 administreret den kollektive trafik i den midtjyske region.Midttrafik ledes af ni bestyrelsesmedlemmer. Regionsrådet udpeger to af medlemmerne og kommunalbestyrelserne fra de 18 kommuner i regionen udpeger de sidste syv.

Aarhus Kommune, der yder det største årlige tilskud til Midttrafiks finansiering, har ret til en plads i trafikselskabets bestyrelse.

De resterende medlemmer af repræsentantskabet udpeger de øvrige kommunale medlemmer af trafikselskabets bestyrelse ved forholdstalsvalg efter reglen i § 24, stk. 3, i lov om kommunernes styrelse.

Midttrafiks samlede driftsbudget er i 2022 budgetteret til 1.840,8 mio. kr. og er reduceret med 55,0 mio. kr. sammenlignet med det korrigerede budget for 2021.

Af driftsbudgettet finansieres 4,5 mio. kr. af forskudt finansiering mens 1.836,3 mio. kr. fordeles mellem Midttrafiks bestillere, Staten og øvrige interessenter.

Midttrafiks hjemsted er i Aarhus Kommune, og selskabet har en afdeling i Videbæk i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Lukrativ post

Formandsposten indebærer en hel del arbejde. Formanden kommer til at udgøre formandskabet sammen med 1. og 2. næstformand.

Formandsjobbet aflønnes da også med et årligt vederlag på den pæne side af 200.000 kroner.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.