5.000 kroner check på vej til de ældre

Der er bred politisk enighed om at kompensere danske husholdninger for stigende priser gennem en ældrecheck på 5.000 kroner til nogle af de pensionister, som har mindst.

Artiklens øverste billede
Finansminister Nicolai Wammen (S) ved pressemødet. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Krigen i Ukraine har medført stigende energipriser, og mange danskere mærker konsekvenserne. Derfor har regeringen indgået en bred aftale, som på den korte bane kompenserer nogle af de danskere, der er hårdt ramt af inflationen.

Aftalepartierne - som er Socialdemokratiet, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti - er blevet enige om kompensation til danskerne for samlet set 3,1 milliarder kroner. Det gælder blandt andet en ældrecheck på i alt 5.000 kroner, som er målrettet de økonomisk svagest stillede pensionister samt et engangsbeløb på 2.000 kroner til personer på andre tilbagetrækningsydelser.

»Dansk økonomi står i udgangspunktet stærkt, men udfordres naturligvis af en situation med stigende priser i kølvandet på Putins krig i Ukraine. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan give en håndsrækning til nogle af dem, som er særligt udfordret af inflationen. Det er blandt andre folkepensionister, som modtager ældrecheck, som kan se frem til 5.000 kroner. Det kompenserer ikke fuldt ud, men betyder noget, når det er svært at få pengene til at række. Det er en ansvarlig og balanceret tilgang, hvor vi hjælper nogle af dem, som er hårdt ramt, uden at presse yderligere på priserne i den nuværende situation,« siger finansminister Nicolai Wammen (S) i en pressemeddelelse.

Derudover er der enighed om en grøn fond, som skal sætte yderligere fart i den grønne omstilling fra 2024-2040 og bidrage til uafhængighed af fossile brændsler. Fonden er på 53,5 milliarder kroner.

Finansieringen af den grønne fond skabes gennem en fremrykning af pensionsbeskatningen ved at hæve aldersopsparingens lave indbetalingsloft fra 5.500 til 8.500 kroner.

ksa

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.