DF-profil skifter til Støjbergs parti: Vil ikke stå model til mere

Peter Skaarup melder sig ud af Dansk Folkeparti. »Det rigtigste er, at jeg tager mit gode tøj og går,« siger han.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto fra da Peter Skaarup sidste sommer afgav sin forklaring i straffesagen mod DF's næstformand Morten Messerschmidt. Foto: Jonas Olufson

Efter 27 år i Dansk Folkeparti er det slut for Peter Skaarup. Til DR oplyser DF-profilen, at han har meldt sig ud af partiet og skifter til Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne.

»Som gruppeformand kan jeg ikke længere stå model til, at vi hænger vores beskidte vasketøj ud til alles skue, med det resultat at folk griner af os. Det går simpelthen ikke længere. Og jeg kan ikke have længere, at jeg ikke kan være loyal mod det projekt, der hedder Dansk Folkeparti. Det har jeg brugt det meste af mit liv på at være. Nu synes jeg, at jeg skal finde på noget andet,« siger Peter Skaarup til DR.

Tilliden til den nuværende formand Morten Messerschmidt er væk, lyder det ifølge Skaarup. Her fortæller han bl.a., hvordan det faktum, at Messerschmidt ikke støttede op om, at Skaarup skulle være partiets gruppeformand, har været en af flere medvirkende faktorer til politikerens DF-exit.

Han nævner også, hvordan tilliden til Messerschmidt fik et slag, da Skaarup blev holdt udenfor møder, der fandt sted i løbet af den seneste valgaften. Den EU-valgaften, hvor Kristian Thulesen Dahl heller ikke mødte op på Christiansborg og ind til partifællernes valgfest, hvilket førte til større offentlige og intern virak.

»Til sidst må jeg bare konstatere, at der er så mange ting, som jeg ikke er blandet ind i, som jeg burde være blandet ind i som gruppeformand, som kører uden om mig. Derfor må jeg sige, at det rigtigste er, at jeg tager mit gode tøj og går,« siger Peter Skaarup.

Nu fortsætter politikeren altså hos det nystartede Danmarksdemokraterne med Inger Støjbjerg i spidsen. Et skifte politikeren begrunder med, at han har »følt et vist værdifællesskab med specielt nogle Venstrefolk og blandt andet Inger Støjberg« i det nye parti.

Peter Skaarups farvel kommer samme dag, hvor Kristian Thulesen Dahls bror, Jens Henrik Thulesen Dahl, også har meldt sig ud af Dansk Folkeparti. Sidstnævnte har ligeledes fortalt, at han laver et partihop til Danmarksdemokraterne, ligesom Peter Skaarup altså nu har gjort.

am

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.