Se tv og billeder:

Giga krydstogtskib er for stort til danske havne

Queen Mary 2 måtte kaste anker 300 meter fra kajen i Helsingør

Onsdag morgen fik Helsingør for fjerde år i træk besøg af et af verdens største krydstogtskibe - det engelske Queen Mary 2, som er midt i et nordisk togt.
Men det 345 meter lange, 72 meter høje og 10 meter dybe skib måtte endnu engang kaste anker mere end 300 meter fra kajkanten. Skibet er simpelthen for stort til at anløbe flere af de danske havne.
"Queen Mary er for dybt til at ligge ved Langelinie i København, og her i Helsingør kan vi ikke klare skibe i den længde," sagde havneassistent Ole Thomsen til Lokalavisen.dk, da han sejlede os en tur rundt om det imponerende og flydende luksushotel.
Tv-indslag: Så stort er Queen Mary 2
Imens blev de 2.500 passagerer sejlet ind til land i såkaldte "tensers", som er nogle særlige motorbåde med plads til cirka 150 passagerer i hver.
"Det tager det meste af formiddagen at få fragtet dem i land, og det tager lige så lang tid, når de skal den anden vej i eftermiddag," sagde Ole Thomsen. 
Passagererne kan, mens skibet ligger til ved Helsingør, opleve Nordsjælland på en af mange forskellige sightseeingture, se kronborg, eller gå på byvandring i helsingørs gader.
Klokken 21 i aften sender Helsingør krydstogtet videre til Gøteborg med et stort festfyrverkeri. Tidspunktet for afgangen var først annonceret til klokken 22, men afrejsen er rykket en time frem.

null

Publiceret 15 August 2012 16:54