S vil have overblik over tabt trivsel og læring hos børn og unge 

Socialdemokratiet foreslår, at der igangsættes en vurdering af, hvad der er gået tabt af trivsel og læring blandt børn og unge som konsekvens af coronapandemien

Artiklens øverste billede
Anders Winnerskjold (S).

Politik Til onsdagens byrådsmøde er et af punkterne på dagsordenen et forslag fra Socialdemokratiet, som ønsker at give en hjælpende hånd til børn og unge på baggrund af coronapandemien.

"Nu er vi ved anden nedlukning, og vi kan så småt se lyset for enden af tunnellen. Når vores børn og unge skal tilbage i skole igen, vil vi gerne være i gang med at forberede og undersøge, hvor de første udfordringer er af nedlukningen i forhold til læring og trivsel," siger Anders Winnerskjold, der er politisk ordfører for borgmesterpartiet og næstformand i Børn og Unge-udvalget. 

Han peger på, at det især er de sårbare unge, der skal tilbage på sporet, og som har fået det værre af at sidde hjemme i over en måned. Derfor skal indsatser for dem undersøges og forberedes i forvaltningen.

"Forslaget går også ud på at give vores lærere og pædagoger de rigtige rammer, så de ude i praksis kan understøtte de børn og unge, der har og har haft det svært. Vi tror helt sikkert på, man kan indhente det tabte, men det kræver en ekstra opmærksomhed, når de kommer tilbage i skole. Derfor bliver vi nødt til at sætte et arbejde i gang for at finde ud af, hvad der er behov for, inden vi for alvor starter op igen," siger Winnerskjold. 

Flere tvangsfjernelser

Sammen med partifællerne Eva Borchorst Mejnertz og Anette Poulsen stiller han forslaget, og trioen tager blandet andet udgangspunkt i en rundspørge fra DR, hvor 138 ledere fortæller, at sårbare børn deltager mindre i skoledagen på grund af de omstændigheder, coronapandemien bærer med sig.

Derudover har de været i kontakt med formanden for skolelederforeningen i Aarhus, Helle Mønster, som påpeger, at der i perioden med restriktioner har været udfordringer med at afkode mulig mistrivsel hos børnene, da den fysiske kontakt mellem lærere og elever har været reduceret. 

Endelig har Aarhus Kommunes tvangsfjernelsesudvalg behandlet og modtaget særligt mange henvendelser i 2020 sammenlignet med 2019.

"Vi har haft et meget unormalt år, og noget af det sidder i børnene. Både læringsmæssigt og trivselsmæssigt. For nogle måneder siden blev der vedtaget en trivselspakke på ni millioner kroner, og det var rettet mod børn og unge i nedlukning. Det her forslag er rettet mod børn og unge i genåbningen, så vi kan hjælpe lærerne og pædagogerne til at støtte børnene rigtigt," siger Winnerskjold. 

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.