"Så kan jeg ikke komme hjemmefra længere"

Rådmand fjerner udskældte pukkelbump i tre områder, men i Stavtrup får de lov at stå. Det får 77-årige Lilly Dahl, der er plaget af rygsmerter, til at overveje at flytte

Artiklens øverste billede
Pukkelbump på Engbakken i Brabrand.

Bump Fire gange nåede Lilly Dahl i sin Hyundai i10 at køre henover de såkaldte mariehøns-bump, før hun mærkede et bræk i ryggen.

Lige siden har den 77-årige kvinde haft ondt i ryggen, og hun er ikke i tvivl om, at bumpene forårsagede det. Derfor blev hun meget ked af det, da rådmanden for Teknik og Miljø mandag besluttede sig for at lade de omdiskuterede pukkelbump stå i Stavtrup.

"Så kan jeg ikke komme hjemmefra længere. Jeg kan ikke køre over de bump bare én gang mere. Hvad skal jeg gøre? Skal jeg flytte? Jeg er 77 og havde ikke regnet med, at jeg skulle nogle steder," siger Lilly Dahl.

Hun bor på Klokkeblomstvej i et etagebyggeri specielt for ældre mennesker.

"Alle, jeg snakker med herude, synes, at de bump er forfærdelige at køre over. Jeg forstår simpelthen ikke, at man kan lave en fartdæmpning, der giver så voldsomme ryk, når man kører i en lille bil," siger Lilly Dahl og tilføjer:

"Og det er lige meget, hvor langsomt jeg kører."

Jeg forstår simpelten ikke, at man kan lave en fartdæmpning, der giver så voldsomme ryk

Lilly Dahl

Vil skrive igen

Tidligere har hun skrevet til både det lokale fællesråd og til rådmanden.

Nu opfordrer rådmanden igen til, at man kontakter fællesrådet, hvis man er utilfreds - vil du gøre det igen?

"Jeg vil prøve igen. Men jeg ved snart ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg synes ikke, det er rimeligt, at man ikke kan komme til og fra sin bolig," siger Lilly Dahl, der tidligere har haft rygproblemer, men ikke mærket til smerter i 10 år.

"Man ved jo, at buschauffører får ondt i ryggen på grund af bump, så hvad med os andre? Jeg kan sagtens tåle at køre over almindelige bump, men de her pukkelbump giver så voldsomme side-bræk, at jeg kan mærke det i ryggen med det samme," siger Lilly Dahl.

Hun kører nu en omvej på fem kilometer, hvis hun skal ned i det lokale supermarked for at handle.

"Jeg kører i den forkerte retning ud af Råhøjvej, hvor der er almindelig bump, for jeg tør ikke køre den anden vej. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at man ikke kan køre ud fra sit hjem uden at få rygsmerter," lyder det fra Lilly Dahl.

I Brabrand er der etableret pukkelbump tre steder, men planlagt flere bump på Hovedvejen. Hvad der videre sker med de tre pukkelbump, er endnu ikke afgjort, men i fremtiden vil man ikke se flere nye pukkelbump på vejene, har rådmand Bünyamin Simsek (V) nu fastlagt.

Kan man forestille sig, at de pludselig dukker op igen om syv-otte år? De blev jo fjernet på Langdalsvej i 2013/14.

"Det vil jo være et ledelsesmæssigt ansvar at sørge for, at det ikke sker. Den politiske retning er selvfølgelig ikke hugget i granit. Men så længe jeg bestemmer, så vil man ikke se dem blive etableret. Jeg sætter også min lid til, at Vejdirektoratet snart kommer med deres revurdering af bumpet, og forhåbentlig piller dem helt ud af deres katalog, så der ikke er noget at tage fejl af," lyder det fra teknikrådmanden.

Et pukkelbump koster cirka 29.000 kroner, mens et pudebump har en pris på omkring 20.000 kroner.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen