Lokal ildsjæl får politisk opbakning til gangbro i Brabrand

Per Falk Bredgaard glæder sig over, at otte års kamp for en gang- og cykelbro i Brabrand nu støttes af et flertal i byrådet

Artiklens øverste billede
Per Falk Bredgaard har travet stierne tynde i området omkring Helenelyst, som han gerne ser bundet sammen med det gamle Brabrand.

Bro Glæden er stor hos Per Falk Bredgaard, der i otte år har kæmpet for at realisere en idé om en bro i Brabrand, der binder det gamle og det nye Brabrand sammen.

På sidste uges byrådsmøde var et flertal positive over for ideen om en gang- og cykelbro, der henover jernbanen kan forbinde området ved Helenelyst/Høiriisparken og det gamle Brabrand - uden at skulle ud på trafikerede veje.

"Det er et gennembrud, at vi nu er kommet så langt, så et flertal i byrådet er positive over for ideen. Det er stort," siger Per Falk Bredgaard.

Et flertal bestående af S, V, K og RV stillede forslaget i byrådssalen, og det var et enigt byråd, der besluttede, at sende forslaget tilbage til behandling i magistratsafdelingen med henblik på at få lavet en byrådsindstilling.

Det fremgår af forslaget, at broen kan laves i en længde på 50 meter og kan udføres i buede limtræsdragere, der både fungerer som den bærende konstruktion og værn. Konstruktionen i træ kan bidrage til at nedbringe prisen markant sammenlignet med en brokonstruktion i stål eller beton.

I dag er den nordlige og sydlige del af Brabrand adskilt af banelegemt, og kun Truevej forbinder de to områder. En ny bro skal skabe endnu et forbindelsesled. Illustration: Metin Aydin

Mere spiselig pris

Tidligere beregninger pegede på en pris i omegnen af 10 millioner kroner, men den lokale arkitekt og radikale byrådskandidat Metin Lindved Aydin har lavet en illustraion baseret på en bro bygget af træ i Slovenien, hvor prisen nærmere ligger omkring tre millioner kroner.

"Jeg tror, at den pris har været mere spiselig for byrådspolitikerne," siger Per Falk Bredgaard, der gennem årene har haft seks-syv byrådspolitikere ude på en gåtur i området.

Den lokale ildsjæl, der står bag Falkestien, en naturskøn rute på godt tre kilometer omkring Helenelyst og Laskedalen, mener, at en bro over jernbanen i området syd for Helenelyst og over til Sødalsparken vil have stor værdi for lokalområdet.

"Det vil være fantastisk, for det vil give en masse mennesker en nem adgang til meget naturskønne områder. Det har jeg drømt om i otte år. Nu skal jeg bare have tålmodighed," lyder det fra stifinderen.

Finansieringen af en bro bliver en del af budgetforhandlingerne til efteråret.

Illustration: Metin Aydin

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.