Virksomhed vil hjælpe østjyder over 50 år i beskæftigelse

Firmaplus har netop startet ny afdeling i Aarhus, og ambitionerne er høje

Artiklens øverste billede
Opsvinget har betydet, at antallet af bruttoledige faldt med hele 2600 personer i august. En opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at 118.800 fuldtidspersoner stod uden job, hvilket er færre end i juli. Det svarer til en ledighedsprocent på 4, 4. Det er historisk set ret lavt. /ritzau/Janus Engel/arkiv.

erhverv Konsulentvirksomheden Firmaplus vil fremover hjælpe aarhusianere over 50 år med at komme i job. Firmaets nye lokaler er at finde på Århus Ø i Bjarke Ingels-bygningen 'AARhus', og virksomhedsleder og partner i Firmaplus, Hans Ussing, ser frem til at tage de nye rammer i brug.

"Gennem de sidste tre år har vi ofte fået spørgsmålet 'Hvorfor kommer I ikke til Aarhus?' Vi har afholdt mange infomøder på Sjælland, hvor vi også holder til, men folk har efterspurgt en medarbejder i Østjylland, som kunne hjælpe dem, og det har de nu fået," fortæller Hans Ussing, som selv er født på Elverdalsvej i Høbjerg og altid har haft et ønsket at gøre noget særligt for sin fødeby.

Den nye konsulent, Morten Wittrup Præstholmgaard er 63 år, og falder perfekt ind i den målgruppe, som Firmaplus selv hjælper med at komme i job. Ligesom Morten Wittrup Præstholmgaard har også Hans Ussing passeret 60 år, men ens alder betyder ingenting, slår den erfarne virksomhedsleder fast.

"Jeg er ikke noget gammel fjols. Jeg er lige så frisk som dig, Jeg sidder med flere forskellige systemer og styrer en del folk. Når man bliver 60 skal man ikke bare hvile sig, for så dør man sgu, hvis man hviler sig alt for længe," lyder det fra en spøgefuld Hans Ussing, som i 2010 startede virksomheden, der hjælper folk tilbage på arbejdsmarkedet.

Opbygge selvtillid

Grundessensen af Firmaplus' arbejde er at have fokus på at skabe bedre arbejdsforhold for 50+'ere både som jobsøgende og på arbejdspladserne. De sørger for konkret hjælp til folks ansøgning og CV samt en mulighed for at få boostet selvtilliden, der kan være i bund efter utallige nederlag i jobsøgningen.

"Vi kan hjælpe folk med at opbygge selvtillid. Mange af dem, vi får ind, har måske fået 50 afslag på ansøgninger, og det kan godt have en indflydelse på ens humør - uanset om det er på grund af corona eller noget helt andet. Vi hjælper dem med at blive salgsklare, og dér gør vi en kæmpe forskel," lyder det fra Hans Ussing, som tilføjer, at Firmaplus siden 1. januar 2021 har fået 47 mennesker i alderen 50-67 år i job.

Og ambitionerne er høje for den 11 år gamle virksomhed. Succeskriteriet for Firmaplus er nemlig, at 50 procent skal i arbejde inden for tre-otte måneder.

"Vi bruger blandt andet kreative øvelser som billedkort til at finde ud, hvad der gør folk glade og hvilke krav de har til en arbejdsplads. Resultatet og stikordene herfra ryger direkte over i deres CV og ansøgning, for det er vigtigt, at vi får fokus på, hvad de på sigt kan tilbyde og ønsker sig af en arbejdsplads - og ikke hvad de har lavet førhen," siger han og tilføjer:

"For en arbejdsgiver kan godt lide at vide, hvad folk ønsker sig. Og vores klinter har oftest ikke lyst til at springe fra job til job. Derudover har de ikke så store krav til lønnen. Det er i hvert fald ikke det, vi oplever. Derimod vil folk bare gerne være sammen med andre menneske og bruge deres faglighed."

Ung og gammel

For Hans Ussing er det vigtigt at understrege, at virksomhedens arbejde ikke er et forsøg på at underkende yngre medarbejderes værdi i en virksomhed. Tværtimod mener han, at en kombination mellem yngre nyuddannede og erfarne medarbejde er vejen frem.

"De unge har brug for de erfarne på arbejdsmarkedet. Vi oplever flere unge, som ikke vil af med deres ældre kollegaer, for som de siger, 'så er de vores biblioteker', og det er dem de spørger, når de er i tvivl om noget."

Firmaplus hjælper hovedsageligt funktionære og akademikerer, da de 'passer bedst sammen', som Hans Ussing beskriver arbejdet, hvor der i høj grad er fokus på nye områder, som mange måske ikke har holdt ved lige i et langt arbejdsliv.

"Vi har med mennesker at gøre, som ikke har tænkt i, hvordan livet er uden et job, så flere har ikke et stort netværk, og derfor er det rart for dem at møde ligesindede, der står i samme situation. Det hjælper vi dem med."

Morten Wittrup Præstbrogaard, som er virksomhedens nye medarbejder i Aarhus, har en lang ledererfaring bag sig, blandt andet fra større, danske grossistvirksomheder som Lemvigh-Müller og Würth, hvor han beklædte stillinger som landechef, salgsdirektør og markedsdirektør, men som også som økonomi- og IT-direktør. Han har bestyrelseserfaring, og han fungerer også som rådgiver for virksomheder i SMV-segmentet. De seneste seks år, inden tilknytningen til FirmaPlus som partner, arbejdede han selvstændigt som headhunter/rekrutteringskonsulent.

Firmaplus har et samarbejde med Jobcenter Aarhus, som henviser flere borgere til dem. Ønsket er, at virksomheden skal være landsdækkende, og kontoret i Aarhus skal fungere som centrum for firmaets satsning i Jylland.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.