Aarhusiansk racerkører med stor sejr i USA

Mikkel Jensen vandt i weekenden den 69. udgave af racerløbet 12 Hours of Sebring

Artiklens øverste billede
Mikkel Jensen til venstre fik lov til at køre bilen i mål efter 12-timers-løbet i Sebring. Han kørte på hold med amerikanerne Scott Huffaker i midten og Ben Keating til højre.

Sport Der var aarhusiansk succes i Florida i weekenden, da 26-årige Mikkel Jensen fra Hasselager og hans to medkørere kom først forbi det ternede flag i LMP2-klassen i det berømte 12-timers-løb i Sebring.

Sammen med amerikanerne Scott Huffaker og Ben Keating fik Mikkel Jensen forbedret den 2. plads, han fik på den berømte racerbane sidste år. Og med sejren kom holdet stærkt efter den skuffende 7. plads, de fik i 24-timers-løbet i Daytona, som var det første løb i IMSA-serien.

"Det er virkelig fedt at kunne få Sebring på cv'et. Det er noget, som vi alle går og drømmer om. Det er et af de største løb indenfor langdistanceræs," fortæller den aarhusianske racerkører.

En sikker sejr

Mikkel Jensen og resten af PR1 Mathiasen Motorsports-holdet ydede en sublim indsats, og der var ikke meget tvivl om, at sejren ville gå danskerens vej.

Under løbet fik danskerbilen distanceret den nærmeste konkurrent med næsten to omgange. Et pitstop og en sen safetycar betød dog, at hurtigkøreren fra Hasselager måtte slække lidt på speederen.

Den nærmeste forfølger nåede op, og der var på et tidspunkt under et sekunds forskel mellem de to forreste LMP2-racere. Mikkel Jensen formåede at holde stand og kørte bilen sikkert over målstregen.

"Der var meget pres på de sidste 20 minutter. Jeg blev nervøs for, om vores føring igennem de seneste otte timer pludselig skulle gå i vasken," siger Mikkel Jensen.

Det var en meget glad Mikkel Jensen, der fik lov til at føre raceren hele vejen i mål, da de vandt på Sebring.

Uheldige Magnussen

Også Mikkel Jensens kommende holdkammerat Kevin Magnussen deltog i løbet. Han kørte i DPi-klassen, som er klassen større end LMP2-klassen, som Mikkel Jensen kører i.

Her så det rigtig godt for ud for Magnussens hold, der længe kæmpede med om førstepladsen. Med lidt over en time tilbage af løbet, kom Magnussens medkører Scott Dixon dog galt af sted, da han stødte sammen med en bil fra en anden klasse.

Det kostede bilen et langt pitstop, inden bilen atter var klar til at køre på banen. På det tidspunkt var de røget ned på sjettepladsen, som også blev den endelige placering.

Militær lufthavn

12-timers-løbet i Sebring bliver afholdt på Sebring International Raceway, som ligger på den tidligere militære lufthavn Hendricks Army Airfield. Ifølge Mikkel Jensen er fortiden som tidligere lufthavn ikke uden betydning.

"Man kører på betonstykker på store dele af banen, fordi det er en gammel militær lufthavn. Det er superhårdt fysisk at køre, fordi vores biler er så stive, som de er. Man kan se, hvordan nogle af bilerne kommer hoppende rundt i svinget, hvor man kører på beton," fortæller Mikkel Jensen.

Den aarhusianske racerkører nåede på 12 timer sammen med sine medkørere at køre 344 omgange på den lidt over seks kilometer lange racerbane. En distance der svarer til en køretur fra Aarhus til Rom, Italien.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen