Hundeskov på vej i Hinnerup

Naturstyrelsen har fundet en placering til en ny hundeskov i Himmerigskoven

Artiklens øverste billede
Hinnerup får en hundeskov.

vuf Hundeejere i Hinnerup og omegn kan godt begynde at glæde sig til, at de i fremtiden ikke behøver at køre til hundeskoven i Hammel eller andre hundeskove, hvis de vil lufte deres firebenede ven uden snor.

Naturstyrelsen har besluttet at etablere en hundeskov i Himmerigskoven ved Hinnerup. Hundeskoven bliver nærmere bestemt placeret i den nye del af Himmerigskoven mellem Engelbjerggaard og den sydøstlige del af byen ved Rønbækvej.

Hundeskoven kommer i Himmerigskoven mellem Engelbjerggaard og Hinnerup by.

Der er ved at blive rejst skov i området, som derfor allerede er indhegnet for at holde rådyr ude under etableringen. Det nuværende hegn skal dog erstattes af et mere holdbart og stærkere hegn rundt om den kommende hundeskov, som bliver på cirka fire hektar.

"Hundeskoven får en fin størrelse og bliver et godt tilbud til hundeejere, hvor de kan slippe hunden løs og gå en tur," fortæller skovfoged Sandor Hestbæk Markus fra Naturstyrelsen Kronjylland, der administrerer jorden.

Hundeskove er rent faktisk det eneste sted i naturen, hvor du må slippe din hund løs uden snor, bortset fra på stranden i vinterhalvåret.

Til fods og i bil

Mange hundejere vil kunne nå den nye hundeskov til fods, fordi den ligger så tæt ved byen, og Hjerteforeningen er ved at lave en sti i området med en gangbro over bækken, så der bliver forholdsvis let adgang for mange. Der bliver desuden mulighed for at komme kørende i bil og stille bilen på en parkeringsplads ved hundeskoven nær Rønbækvej.

"Vi ved, at folk kommer kørende i bil til andre hundeskove," forklarer skovfoged Sandor Hestbæk Markus.

Naturstyrelsen har fundet midler til at etablere hundeskoven, og Favrskov Kommune har formidlet kontakt til en række borgere, der vil være med til at holde øje med hundeskoven og tage ejerskab.

"Det er rart, at nogle vil tage ejerskab, og vi skal have snakket med dem og med kommunen, inden vi lægger os fast på det hele, for de har måske nogle gode idéer. Vi skal for eksempel have fundet ud af, hvordan vi får fjernet efterladte hundeposer. Mange gør det godt og fjerner dem selv, men vi ser også poser, der bliver efterladt," siger skovfogeden.

Kommunens største aktiv

Den kommende hundeskov bliver taget imod med glæde af Favrskov Kommunes Natur- og Miljøchef Dennis Jensen.

"Vi har en meget populær hundeskov i Hammel, og vi vil gerne have, at folk benytter sig af kommunens største aktiv, som er vores meget flotte natur," siger Dennis Jensen.

"Favrskov Kommune er også en vækstkommune, og det er en del af vores branding, at tilflyttere ved, de får en lækker natur. Der skal være noget at komme efter, og man skal kunne komme ud i naturen på en ordentlig måde."

Medejerskab

Natur- og Miljøchefen hæfter sig også ved, at kommunen har fundet en gruppe borgere, der gerne vil tage medejerskab over hundeskoven.

"Vi ser generelt gerne, at folk tager ejerskab. Det er vores erfaring, at ejerskab giver mere respekt for tingene, og folk passer bedre på og holder mere øje, end hvis kommunen bare laver det hele selv."

Det er planen, at hundeskoven skal etableres og stå klar i løbet af i år, oplyser skovfoged Sandor Hestbæk Markus. Han vil snarest tage kontakt til kommunen og de borgere, der har sagt, de gerne vil tage medejerskab i hundeskoven i Himmerigskoven.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.