Kollisionskurs: Ny hurtigfærge påsejlet af Prinsesse Isabella

Samsøfærgen mellem Hou og Samsø har ramt den nye hurtigfærge.

Artiklens øverste billede
Den nye samsøfærge "M/F Lilleøre" skulle have været indsat i rutefart mellem Aarhus og Samsø den 26. april. Men det er formentligt udskudt

Samsøfærgen, Prinsesse Isabella, har ramt den nye hurtigfærge, MF Lilleøre, som skulle være sat i drift den 26. april.

Det bekræfter Samsø Rederi til JP Aarhus.

»Da Prinsesse Isabella lægger an til ankomst i Sælvig omkring kl. 13, snitter den den lille hurtigfærge. Det er tale om mindre skader på hurtigfærgen, men selv mindre skader, kan godt tage noget tid at udbedre. Vi ved ikke hvor lang tid,« siger Carsten Kruse, færgedirektør hos Samsø Rederi.

Den nye hurtigfærge skulle ellers være sat i drift på ruten mellem Aarhus og Samsø fra den 26. april.

»Det kommer den så ikke til,« siger Carsten Kruse.

Ude af kurs

Han oplyser, at der ikke er sket noget med den store færge, Prinsesse Isabella, som derfor fortsætter den normale drift. Omkring kl. 13:40 ligger begge færger i havn i Sælvig.

Hvordan kan det her overhovedet ske?

»Det tyder ikke på, at der er noget galt med selve færgen. Men den har simpelthen været ude af kurs i forbindelse med anløbet til Sælvig. Omkring 40 meter for meget til højre. Jeg ved ikke hvorfor,« siger Carsten Kruse.

Ved du, om der er tale om en menneskelig fejl?

»Det er for tidligt at sige.«

Rigtig sørgeligt

Søfartsstyrelsen skulle have synet færgen på mandag den 19. april for at give den endelige godkendelse, før hurtigfærgen kunne tages i brug den 26. april. Nu kommer det ikke til at ske.

»Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Det er rigtig sørgeligt. Der er ikke andet for end at kæmpe videre, få gjort den klar og komme i gang. Sådan er det. Det er bare på med vanten,« siger Carsten Kruse.

Samsø Rederi havde også planlagt en gratis prøvesejling med passagerer lørdag den 24. april og søndag den 25. april, men det er også aflyst.

Den nye hurtigfærge har kostet Samsø Kommune 41 millioner kroner.

Nu skal færgen have besøg af en taksator, som skal tilse skaderne og vurdere, hvad der skal ske med den.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen