Storsælgende engelsk band stiger på toget i Aarhus

Suede giver koncert på Train til næste år

Artiklens øverste billede
Suede kommer til Aarhus til næste år som en del af bandets Danmarksturné.

Der er godt nyt for de koncerthungrende mennesker, som var unge i 90'erne.

Engelske Suede kommer nemlig til Aarhus 6. maj næste år, hvor bandet vil give koncert på Train.

Efterspørgslen var enorm, da Suede i starten af 2020 annoncerede den meget imødesete 'Coming Up Tour' – en turné, hvor gruppens anmelderroste, tredje album spilles i sin helhed, og hvor det danske stop i første omgang var en enkelt koncert i Falkoner Salen i København. Få minutter efter, at salget gik i gang, var billetterne revet væk, og netop den reaktion vidnede om den helt specielle position, Suede i snart tre årtier har haft i Danmark.

Suede har flere gange gæstet Smukfest i Skanderborg, og i 1999 gav bandet hele tre koncerter på tre forskellige scener til Danmarks største festival i Rosklide.

Det bliver en omfattende Danmarksturné, hvor den oprindelige koncert i Falkoner Salen grundet Corona-situationen nu er programsat til 12. maj 2022.

1,5 millioner albums

Med hele fem singler i den engelske top 10 og 1,5 millioner solgte eksemplarer blev Coming Up fra 1996 et skelsættende album for Suede, der indtog hitlister og højtalere med numre som 'Trash', 'Saturday Night' og 'Beautiful Ones'.

Til koncerten spiller Suede alle numrene fra deres storhittende album, 'Coming Up'.

Suede gjorde allerede stort indtryk, da bandet med deres selvbetitlede første album blev indehavere af det hurtigst sælgende debutalbum i England i næsten et årti. Men det var deres tredje plade 'Coming Up', der skulle vise sig at blive gruppens største kommercielle succes og også lede dem videre ud over de engelske grænser. Albummet, som præsenterede både glamrock-inspirerede numre og britpop-perler, landede dem også en nominering til den prestigefulde albumpris Mercury Prize i 1997, hvor gruppen var oppe imod kunstnere som Radiohead, Primal Scream, The Prodigy og The Chemical Brothers.

Live har Suede gjort mindst lige så stort indtryk på musikfans og anmeldere verden over som på plade. Med den karismatiske og højenergiske sanger Brett Anderson i front er Suede garanter for medrivende shows, hvor nerve, ambitioner, indlevelse og musikalitet går op i en højere enhed.

Billetsalget til koncerten starter 23. april klokken 10.

ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen