Naboer til kommende vej er frustrerede: »Vi bliver ikke taget alvorligt af Aarhus Kommune«

To aarhusianere undrer sig over, at villakvarter skal fredeliggøres, imens de føler, at deres eget er i gang med at blive ødelagt. Rådmand forstår ikke logikken i bekymringen.

Artiklens øverste billede
Ole Lundkvist Andreasen og Agner Madsen er begge frustreret over, at stien bag dem skal omdannes til en vej, som forbinder Viborgvej med Jernaldervej igennem deres villakvarter. Foto: Jonas Wrede Hansen

Ole Lundkvist Andreasen fik næsten kaffen galt i halsen, da han i sidste måned åbnede nærværende avis. I den kunne han nemlig læse, at Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, ønskede at fredeliggøre Januarvej og Februarvej i det såkaldte kalenderkvarter i Aarhus V. Her har beboere de seneste år oplevet, at bilister har brugt kvarteret til gennemkørsel. Det ønsker rådmanden at ændre på ved en permanent lukning af vejene, så bilister ikke kan bruge kvarteret som en smutvej fra Herredsvej til Viborgvej.

Kommunen splitter et rekreativt område ad uden nogen hensyntagen til, hvad beboerne ønsker.

Agner Madsen, villaejer på Holmstruphøjvej, Tilst


Ole Lundkvist Andreasen bor på Holmstruphøjvej i Tilst og er hovedbestyrelsesmedlem i Grundejerforeningen Holmstrup Bakker. Grunden til, at kaffen glider besværligt ned ved tanken om fredeliggørelsen af kalenderkvarteret, er, at han føler, at Aarhus Kommune er ved at gøre det komplet modsatte i hans område.

»Vi bor i et lukket kvarter med lækre grønne arealer, men det er kommunen godt i gang med at ødelægge. Vi har den ro, som Bünyamin Simsek vil etablere på Januarvej og Februarvej. Hvorfor må vi ikke få lov til at beholde den,« spørger Ole Lundkvist Andreasen frustreret, imens han bakkes op af Agner Madsen, der ligeledes bor på Holmstruphøjvej:

»Kommunen splitter et rekreativt område ad uden nogen hensyntagen til, hvad beboerne ønsker.«

Bliver nabo til vej

I december vedtog Aarhus Byråd således en udvidelse af Viborgvej, som også indbefatter, at vejen bliver forbundet med Jernaldervej via en tilslutning gennem lige netop Holmstruphøjvej. Ole Lundkvist Andreasen og Agner Madsen frygter begge, at den vejforbindelse medfører, at deres villakvarter går fra at være fredeligt til at blive en trafikeret smutvej - som tilfældet har været i kalenderkvarteret.

Den frygt gav de til kende under den offentlige høring i 2019, og det samme gjorde flere andre beboere i villakvarteret, men alligevel valgte byrådet at stemme for vejtilslutningen.

»Vi bliver ikke taget alvorligt af Aarhus Kommune. Det, som kommunen forstår ved borgerinddragelse, er, at orientere, indkalde og oplyse borgerne, og den del er overholdt hele vejen gennem denne proces, men vi har ikke haft nogen reel indflydelse, og der bliver ikke lyttet til vores meninger,« mener Agner Madsen, der ligesom Ole Lundkvist Andreasen er aktiv i Grundejerforeningen Holmstrup Bakker.

Bekymringen giver ikke mening

Rådmand Bünyamin Simsek (V) forstår dog ikke kritikken fra Agner Madsen og Ole Lundkvist Andreasen, da der ifølge ham er blevet lyttet til villaejerne i området, da de fik foretræde for teknisk udvalg. Desuden forstår han heller ikke deres bekymring.

»Hvad er logikken i, at trafikanter skulle vælge en smutvej ind igennem Holmstruphøjvej, der er et snørklet villakvarter, når man har en firesporede vej, som både fører ind til ringvejssystemet og har to tværgående veje ind til Jernaldervej? Det forstår jeg ikke,« fortæller Bünyamin Simsek, der heller ikke mener, at man kan sammenlige problemerne i kalenderkvarteret med planerne for Holmstruphøjvej.

»Man skal huske på, at der i kalenderkvarteret er nogle vejbetjeninger, som er anderledes. Der er kun ringvejen, som binder Viborgvej sammen, så nogle valgte at køre igennem kalenderkvarteret ud på Sommervej for at komme ud på Viborgvej,« forklarer rådmanden, der dog tilføjer, at kommunen er klar til at handle, hvis bekymringen på Holmstruphøjvej bliver til virkelighed.

»Men det tror jeg ikke, at den gør. Det er allerede planlagt, at der skal laves vejchikane og bump.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.